HABERİ PAYLAŞIN

Uluslararası Girişimcilik Bölümü'nde 4. Sınıf, İşletme Çift Ana Dal Programı'nda 3. Sınıf öğrencisi olan Buse Özgür, hayvanseverliğini KOSGEB'ten aldığı hibeyle kendi işini kurarak taçlandırdı. Kendi sözleriyle bu süreci bizlerle paylaşan öğrencimizi tebrik ediyor; akademik ve profesyonel iş hayatında başarılarının devamını diliyoruz.

"Ben Buse Özgür.

TOBB ETÜ Garaj’da faaliyet gösteren patiepet.com’un kurucusuyum.

2014 yılında üniversite tanıtım günlerinde Uluslararası Girişimcilik bölümü ile tanıştım. Girişimciliğe doğru ilk adımım, bulunmak istediğim yerin TOBB ETÜ olduğuna karar vermek ile oldu. Şu an Uluslararası Girişimcilik bölümünde 4. Sınıf, İşletme Çift Ana dal programında 3. Sınıf öğrencisiyim. 

Hayvan sever bir ailede büyüdüm. Küçüklüğümden beri öğrendiğim, hissettiğim bu sevgi, bugün geldiğim noktada büyük bir etken. 3 yıl önce Avrupa’da çok yaygın olan evcil dost Guinea Pig ile tanıştım. Hakkında araştırmalar yapmaya başladım ve gerekli bilgiye Türkçe kaynaklarda ulaşılamadığını farkettim. Türkçe kaynak sağlamak adına Youtube’da amatör bir şekilde bu sevimli hayvanları ve bakımını anlatmaya başladım.

İş fikrim, guinea piglerimin ihtiyaçlarını tam olarak Türkiye’de karşılayamadığımı fark etmem ile şekillendi. Bu şekilde, guinea pigler için ülkemizde bulunmayan yatak ve oyun tünellerini tasarlayarak, üreterek “Patie” markası ortaya çıktı.

Uluslararası Girişimcilik bölümü öğrencisi olarak Ürdün’den döndükten sonra iş fikrimi hayata geçirmek için KOSGEB’in eğitimine katıldım ve belgemi aldım. Araştırmalarım ile elde ettiğim bilgiler ve okulda aldığım işletmecilik, girişimcilik eğitimi ile Aralık 2017’de girdiğim KOSGEB kurulu tarafından örnek proje seçilen iş planımı hazırlamış oldum. Kuruldan sonra, 21 yaşında KOSGEB’in 50.000 TL’lik Yeni Girişimci Hibesi’ni almaya hak kazanan, en genç girişimcilerden oldum. Akabinde işletmemi kurarak ticaret hayatına atıldım.

Bugün patiepet.com, tüm hayvan dostlarımız için Patie markası ile tasarım yatak ve oyuncakların üretildiği, mama ve diğer ihtiyaçlarının karşılanabildiği bir e-ticaret platformu haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanına büyük bir heyecan ile ürünlerimizi ulaştırıyor, sokak hayvanlarına destek oluyor ve bu karşılıksız sevgiyi paylaşıyoruz."