HABERİ PAYLAŞIN

Kosova’nın önde gelen özel üniversitelerinden University for Business and Technology (UBT) heyeti 23 Kasım 2021 tarihinde TOBB ETÜ’yü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıya UBT Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mensur Morina, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, TOBB ETÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya ve Dış İlişkiler Müdürlüğü katıldı.

Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya’nın sunumunun ardından UBT hakkında da bilgi alındı ve iki üniversite arasındaki işbirliği imkânları değerlendirildi. Özellikle Ortak Eğitim Programının, öğrenciye teori ve pratiği bir arada sunması bakımından büyük bir fırsat sağladığını belirten UBT Rektörü Prof. Dr. Hajrizi, TOBB ETÜ’nün Türk iş dünyası ile yakın ilişkileri olan bir üniversite olmasının bu anlamda büyük avantaj olduğunu belirtti.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Sarınay da TOBB gibi güçlü ve büyük bir kuruluşun başkanı olan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun aynı zamanda TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı olmasının üniversiteye büyük destek ve katkı sağladığını ifade ederek TOBB ETÜ’nün iş dünyası ile sahip olduğu organik bağ sonucu iş dünyasının ihtiyaçlarını yakından takip eden ve bunlara yönelik nitelikli işgücü yetiştirme misyonuna sahip bir üniversite olduğunun altını çizdi.

İki üniversite arasında akademik çalışma ve projeler, öğrenci değişimi ve ortak eğitim programı kapsamında işbirliği imkânları olduğunu değerlendiren heyet toplantı sonrası TOBB ETÜ yerleşkesini gezerek bilgi aldı.