HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği bölümünde eğitim gören tüm öğrenciler temel matematik, bilgisayar programlama, veri yapıları, algoritmalar ve veritabanı sistemleri eğitimlerini Bilgisayar Mühendisliği öğrencileriyle, yöneylem araştırmaları eğitimlerini ise Endüstri Mühendisliği öğrencileriyle beraber alacaktır. Klasik yapay zeka, yapay öğrenme, veri madenciliği ve derin öğrenme alanlarında çağımızın en nitelikli eğitimini alacak öğrencilerimiz 5. ders dönemi sonunda ilgi alanlarına göre bölümümüzün kendilerine sunduğu iki uzmanlık alanından (yapay zeka ve finans) birini seçerek eğitimlerini kariyer hedeflerine göre şekillendirebilecektir.

 

Finans Alanı:  Bu alan, yapay zeka teknolojilerinin karar alma süreçlerinde her geçen gün daha etkin olarak kullanıldığı finans piyasalarına ilgi duyan öğrenciler için tasarlanmıştır. Öğrenciler mikroiktisat, finans teorisi, ekonometri, finansal mühendislik, varlık fiyatlama ve risk yönetimi gibi konularda alabilecekleri derslerle kendilerini geliştirebilecek olup, mezuniyet öncesi kendilerinden finans piyasalarındaki önemli problemlere en modern yapay zeka teknikleriyle çözüm üretecekleri projeler beklenmektedir.

 

Yapay Zeka Alanı:  Bu alan, yapay zeka teknolojilerinin finans alanı dışındaki uygulamalarıyla ilgilenecek öğrenciler için tasarlanmıştır. Öğrenciler doğal dil işleme, bilgisayarla görü, robotik, görüntü işleme ve akıllı sistemler konularında alabileceklerı derslerle kendilerini geliştirebilecek olup, mezuniyet öncesi kendilerinden güncel mühendislik problemlerine en modern yapay zeka teknikleriyle çözüm üretecekleri projeler beklenmektedir.

 

Disiplinlerarası Yetkinlik

Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Finans alanlarından dersler ile zenginleştirilmiş iddialı müfredatıyla TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği, öğrencilerine disiplinlerarası yetkinlik kazandırmak üzere tasarlanmıştır.

 

Ortak Eğitim Programı

Türkiye’de ilk kez ve sadece TOBB ETÜ tarafından uygulanan Ortak Eğitim Programı; tüm bölümlerde olduğu gibi Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü için de zorunludur. Öğrenciler anlaşmalı kurum ve şirketlerde mezun olmadan önce toplam 3 dönem çalışma imkanı bulmakta, mezun olduklarında yaklaşık 1 yıllık iş deneyimi ile kariyerlerine bir adım önde başlamaktadırlar.

Mezunlarımızın önemli bir kısmı Ortak Eğitim dönemlerinde çalıştıkları firmalarda öne çıkarak mezuniyet sonrası iş imkanına sahip olmaktadır.

Bölümümüzden, Türkiye’nin ilk Yapay Zeka Mühendisleri olarak mezun olacak öğrencilerimiz, Ortak Eğitim dönemlerinde de avantajlı bir konuma sahip olacak, alanın ilk profesyonelleri olarak birçok kurum ve şirket tarafından tercih edilecektir.