HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Dil Kültür Topluluğu’nun düzenlediği “2017 Türk Dili Yılında Türkoloji Dünyasına ‘Genç Bakışlar’” konulu sempozyum hem Türkoloji dünyasından akademisyen ve öğrencilerin hem de diğer branşlardan ilgililerin katılımlarıyla 6 Kasım Pazartesi günü okulumuz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nca 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edilmesinden beri yapılagelen bir dizi bilimsel etkinliğe bir yenisini daha eklemek isteyen hocalarımız ve öğrencilerimiz, 2017 Türk Dili Yılı henüz sona ermeden, konuyu bir de ‘Genç Bakışlar’ın perspektifiyle tartıştılar. Hem alanının en tecrübeli ve donanımlı isimlerini hem de genç ve dinamik gelecek Türkoloji kuşağını konuşmacı ve dinleyici olarak bir araya getiren sempozyumda yalnız Türkiye’den değil, Türk Dünyası’ndan ve farklı ulustan Türkologlar bir araya geldi.

İki oturum halinde planlanan sempozyumun ilk oturumu saat 10:00’da Doç. Dr. Mustafa Durmuş’un başkanlığında başlatıldı. Sonrasında sırasıyla Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel, Meryem Başkurt Sabaz ve Esma Osman, konuşmalarını yaptı daha sonra soru cevap kısmıyla ilk oturum son buldu.

İkinci oturum, öğle yemeği için verilen bir buçuk saatlik aradan sonra planlandığı gibi saat 13:30’da başladı. Sempozyumun organizasyonunu yürüten Prof. Dr. Süer Eker’in katılamaması sebebiyle ikinci oturumun başkanlığını üstlenen Yrd. Doç. Dr. Necmettin Turinay, ilk konuşmayı yaptı ve oturumu başlattı. Ardından da sırasıyla Yrd. Doç. Dr. Binnur Erdağı Doğuer, Yerzhan Argynbayev ve Yrd. Doç. Dr. Gülin Dağdeviren Kırmızı, konuşmalarını yaptı. Sorulan soruların cevaplanmasından sonra kısa bir ara daha verildi. Program, saat 15:30’da Akdeniz Erbaş tarafından verilen Geleneksel Türk Müziği mini-konseriyle son buldu.