Genel Bilgiler

TOBB ETÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü tam zamanlı Dr. Öğretim Üyesi pozisyonu için aday başvurularını kabul etmektedir.

2004 yılında kuruluan TOBB ETÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Türkiye'de alanındaki en güçlü bölümlerden biridir. Bölüm her sene YKS'de ilk %3'teki öğrencileri kabul etmektedir. Bölümde an itibariyle 14 tam zamanlı öğretim üyesi, yaklaşık 400 lisans ve 150 lisansüstü öğrenci bulunmaktadır. Pek çok dış kaynaklı proje yürütülmekte, Üniversite-Sanayi işbirlikleri geliştirilmekte ve her yıl lisansüstü programlardan çok sayıda mezun verilmektedir. Bölümdeki Ortak Eğitim (co-op) programı sayesinde öğrenciler lisans eğitimi sırasında bir seneye yakın iş tecrübesi edinmekte ve pek çoğu ortak eğitim yaptıkları kurumlarda işe başlamaktadırlar. TOBB ETÜ, TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde her sene ilk sıralarda yer almaktadır. Üniversitenin özellikle savunma sanayii kuruluşları, TÜBİTAK ve bakanlıklara yakın olması akademisyen ve öğrenciler için büyük avantaj teşkil etmektedir.

Adayların TOBB ETÜ'de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında eğitim (lisans, yüksek lisans, doktora) ve araştırma faaliyetlerinde bulunması, lisansüstü öğrenci yetiştirmesi, araştırma grubu kurması ve dış kaynaklı proje başvurularında bulunması beklenmektedir. Özellikle Elektromanyetik/Optik/Fotonik, Akıllı/Gömülü Sistemler, ve Güç Sistemleri alanında ihtiyaç bulunmakla birlikte diğer alanlardaki kuvvetli adayların başvuruları da dikkate alınacaktır.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde standart ders yükü bir akademik yılda 4 şube 3'er kredilik derstir. (Lisans müfredatı)

Başvurular aşağıdaki belgeler ile yapılmalıdır;

1) Ön Yazı (İngilizce veya Türkçe)
2) Özgeçmiş (İngilizce, en az üç referansın ad-soyad ve iletişim bilgilerini içermelidir.)
3) Araştırma Planı (İngilizce)
4) Eğitim Planı (İngilizce)

İş Tanımı/Nitelikler

Yeterlilik:

TOBB ETÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi pozisyonunda değerlendirilmek için adayın öncelikle ilgili alanda doktora derecesine sahip olması, yabancı dilde, akademik yayınlarda ve akademik etkinliklerde belli minimum kriterleri sağlamış olması gereklidir.

TOBB ETÜ Akademik Personel Atama ve Yükseltme Usul ve Esaslarına buradan ulaşabilirsiniz.

Doktora derecesini yurt dışında güçlü bir üiversiteden almış olmak ve/veya yurtdışında güçlü enstitülerde doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuş olmak tercih sebebidir.