ÖĞRENCİ KONUKEVİ

Evinizden daha rahat

Ankara'nın en iyi Öğrenci Konukevi TOBB ETÜ'de! Derslerinize çabucak erişmeniz için ana yerleşkemizin içinde, eğitim binalarımıza 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Bütün odalarımızda müstakil banyo, 24 saat sıcak su, her öğrenci için ayrı bir çalışma masası ve sırf dışarı bakınca içiniz açılsın diye eşsiz Ankara manzarası var.

GENEL BİLGİ

Öğrenci Konukevi yerleşke içinde, kız ve erkek öğrenciler için 4 blokta, 624 oda, 1418 yatak kapasitesine sahiptir.  Çoğunluğu iki olmak üzere üçlü odalar da mevcuttur.

Bütün odalarda banyo ve tuvaletler, ısıtma / soğutma sistemi, buzdolabı, internet, telefon, elektronik kartlı giriş sistemi mevcuttur. Ayrıca her katta bulunan mutfak ve dinlenme / televizyon odası ortak alan olarak kullanılmaktadır. Yatakhane girişinde yüz tanıma sistemli turnikeli kontrol vardır.

Konukevinde kafeterya, market, etüt alanları, bavul emanet odaları, çamaşırhane ile öğrencilerin rahat bir ortamda yaşamaları sağlanmaktadır.

Kapasite sorunu olan dönemlerde odalar üçlü kullanılır ve yeni kayıtlı öğrenciler ilk dönemlerde üçlü odalara yerleşebilir. Boş yatak olduğunda üçlü odalardan önce bölüm öğrencileri daha sonra hazırlık öğrencileri ikili odalara taşınır, odaların iki kişi tarafından kullanılması sağlanır. Oda ücretleri odadaki öğrenci sayısına göre hesaplanır. Kapasite sorunu olmadığı durumlarda öğrencinin üçlü oda talebi dikkate alınmaz.

Öğrenciler TOBB ETÜ web sitesi üzerinden Üniversiteye e-kayıt sırasında Konukevinden yaralanmak istediklerini işaretleyerek ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Ön kayıt yaptıran öğrenciler, tam burslular öncelikli olmak üzere, yüzdelik dilime göre sıralanarak asil ve yedek listeler oluşturulacak ve TOBB ETÜ web sayfasında duyurulacaktır. Yedek listeler bir yıl süresince geçerli olup boş yer olduğunda öğrenciler sıra ile kabul edilecektir.

Konukevi kayıt işlemleri 04.09.2024 tarihinde yapılacaktır. Öğrenciler Konukevine kayıt işlemlerinde oda bilgilerinin yüklenebilmesi için öğrenci kimlik kartlarını idareye teslim edeceklerdir.

Öğrenci Konukevine girişler  A ve AF kurları için 07.09.2024, diğer öğrenciler  için 14.09.2024 tarihinden itibaren olacaktır.

Bilgi için Tel: 0312 248 2030         e-posta oke-idari@etu.edu.tr