DUYURUYU PAYLAŞIN

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE Complete 01.12.2019'a dek deneme erişimine açıldı. 2.300’e yakın tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğuna tam metin erişim sağlayan veri tabanının içeriğinde 5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı, 1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği bulunmaktadır.

Engineering Source

01.12.2019'a dek deneme erişimine açılan Engineering Source, 1.600’den fazlası tam metin olmak üzere toplamda 3.000’e yakın yayını indeksleyen, mühendislik alanları için tasarlanmış birincil tam metin veri tabanıdır. Bilişim sistemleri, biyomühendislik ve bilgisayar, enerji sistemleri; çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makina, petrol ve doğal gaz mühendisliği ve temel mühendislik ile ilgili tüm alanları kapsayan bu otorite veri tabanının içeriği, American Society of Civil Engineers, Elsevier Science, John Wiley & Sons, Inc., Springer Science & Business Media, Oxford University Press ve Wiley-Blackwell gibi birçok lider yayıncıdan derlenmiştir.

Art & Architecture Source

01.12.2019'a dek deneme erişimine açılan Art & Architecture Source; mimarlık, iç mimarlık, tasarım, çevre tasarımı, kentsel tasarım ve peyzaj mimarisi gibi alanlarda; 770’ten fazla tam metin dergi, 480’den fazla hakemli tam metin dergi, 220’ye yakın tam metin kitap, Picture Desk ve diğer kaynaklardan sağlanan ve 63.000'den fazla görsel içeren koleksiyon ve 1914’e kadar uzanan arşiv niteliğinde içeriği bulunduran kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Bu veri tabanı, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Felemenkçe yayımlanan süreli yayınları da içermektedir.

Avery Index to Architectural Periodicals

EBSCO üzerinden sunulan ve Columbia Üniversitesi’ndeki Avery Architectural and Fine Arts Library tarafından yayımlanan Avery Index to Architectural Periodicals 01.12.2019'a dek deneme erişimine açılmıştır. Günümüz mimarisi ve tasarım alanları için hazırlanmış indeks veri tabanı olan Avery Index to Architectural Periodicals'ın içeriğinde; 320’den fazlası güncel ve 3.000’den fazlası arşiv olmak üzere, Amerika kaynaklı olan ve olmayan dergilerinden sağlanan 800.000’in üzerinde kayıt, mimarların ölüm ilanları ile ilgili 20.000’den fazla atıf kaydı ve haftalık güncellemeler yer almaktadır.

Primal Pictures 3D Anatomy

İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının çalışmalarında katkı sağlar. Aynı zamanda tıp eğitiminde kullanılabilecek ve tıp öğrencilerinin yetiştirilmesi sürecine destek verecek akademik bir kaynaktır. 3 Boyutlu Anatomi Atlası Primal Pictures içeriğinde insan anatomisi ile ilgili 400,000'den fazla görüntü, tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi, biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, MR görüntüleri 6,500'den fazla 3 boyutlu anatomik yapı bulunmaktadır. Veri tabanı 30.10.2019'a dek deneme erişimine açılmıştır.