DUYURUYU PAYLAŞIN

Bilindiği üzere lisansüstü programlarda yıllık eğitim ücretleri üç eşit taksitte akademik takvimde ilan edilen sürelerde alınmaktadır. Ders Kayıt Ekranının açılabilmesi için Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencilerinin 2016-2017 yılı Bahar dönemi ücretlerini 19 Aralık 2016 - 09 Ocak 2017 tarihleri arasında  yatırmaları gerekmektedir.

Bu nedenle zamanında ders seçimi yapabilmeniz için eğitim ücreti taksiti ödemesinin ders kayıt ekranının açılacağı 09 Ocak 2017 tarihinden önce yapılmış olması önemle tavsiye olunur.

Geç kayıt ücreti: Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek lisans ve Doktora programı öğrencileri (burslular dahil) için uygulanmaktadır. Bu öğrenciler, ücretini yatırmış olsalar dahi kayıt onayını gerçekleştirmedikçe kayıt ekranı açılmamaktadır.

ÖDEMELERİN YAPILMASI HAKKINDA

- Garanti Bankası İnternet Şubesi aracılığı ile

- Ödemeler -> Kurum -> Üniversite -> TOBB ETÜ adımları izlenerek ve vatandaşlık numarası girilerek,

- Garanti Bankası şubeleri aracılığı ile (Üniversite/Harç ödemeleri)

- İlgili banka görevlisine TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kurum ödemesi aracılığıyla; kurum kodunun "144" olduğunu hatırlatarak,

- Diğer bankalar aracılığı ile (EFT yolu ile )

- İşlemin açıklama kısmına öğrencinin adı, soyadı ve vatandaşlık numarası yazılarak yapılabilir. (IBAN No: TR10 0006 2000 7780 0006 2987 41)

- Kredi Kartı ile Üniversitemizin “Söğütözü Caddesi No:43 Söğütözü ANKARA” adresindeki Mali İşler Müdürlüğü ofisinden (AMEX kart hariç)  herhangi bir banka kredi kartı ile tek çekim olarak öğrenim ücreti ödenebilmektedir.

- Ankara dışındaki öğrenciler için,  kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlerin ekteki Mail Order Formunu eksiksiz doldurup imzalayıp 0312 292 40 97 numaralı faksa veya e-mail ile formu taratarak mim@etu.edu.tr adresine göndermeleri halinde Kredi kartlarından tahsil edilebilmektedir.

NOT: Üniversitemiz yetkili kurullarınca tanımlanmış bu yöntemlerin dışında herhangi bir ödeme aracımız veya kredi kartına taksit uygulamamız bulunmamaktadır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ VE BANKA KREDİSİ İMKÂNI

Garanti Bankası Emek Şubesi ve TOBB ETÜ işbirliği ile öğrencilerimize 1.000 TL – 100.000 TL arasındaki tutarlar için %1,15 faiz oranı ile 4 taksit olarak kredilendirme imkanı sunulmaktadır.
Hayat Sigorta bedeli sadece kredi tutarı üzerinden 4 aylık olmak üzere 0.01 (yüzdebir) ( Kredi tutarı onbin TL’ye kadar) oranındadır. Kredi dosya masrafı ise kredi tutarı üzerinden 0.005 (bindebeş) ve dosya masrafı üzerinden 0.05 (yüzdebeş) banka ve sigorta muameleleri vergisi olarak hesaplanacaktır. Başka herhangi bir faiz veya komisyon yükü bulunmamaktadır. Ödenecek öğrenim ücretinin tamamı ya da bir kısmı taksitlendirilebilir. Kredilendirilmek istenen tutar taksitlendirme başvurusunu müteakip bir ay sonrasında ödenmeye başlanılarak 4 taksitle bankanın belirleyeceği hesaba yatacaktır.

Öğrenim ücretinin Güz Dönemi taksitini banka kanalıyla 4 taksitle ödemek isteyen öğrenci ve velilerimizin, Garanti Bankası A.Ş. Emek Şubesi ile bağlantı kurmaları gereklidir. Bankanın taksitlendirme için istediği gerekli belgeler, gelir belgesi (vergi levha fotokopisi veya maaş bordrosu) ve nüfus cüzdanıdır. Ayrıntılı bilgi için Garanti Bankası Emek Şubesi'ne (312) 296 52 00 – 296 52 13 – 296 52 15 - 296 52 16- 296 52 14 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.