Avrupa Komisyonu tarafından verilen Europaid Hibeleri kapsamında TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen "Increasing Climate Change Awareness at TOBB ETÜ" projesi tamamlandı. Projenin kapanış konferansı 4 Mayıs 2018 tarihinde TOBB ETÜ Sosyal Tesisler’de gerçekleştirildi.

TOBB ETÜ’de eğitim gören ve çalışan bireylerin iklim değişikliğine yönelik farkındalığını artırarak yeşil bir kampüs için ilk adımı atmayı amaçlayan "Increasing Climate Change Awareness at TOBB ETÜ" projesi, Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetler sebebiyle ortaya çıkan sera gazı emisyonlarını Avrupa Birliği’nin İklim Politikaları ile uyumlu bir şekilde azaltma hedefi doğrultusunda gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde ortaya çıkan Karbon Ayakizi Raporu ile sera gazı emisyon ölçümleri ve azaltım hedefleri bir çatı altında toplanarak Üniversitemiz öğrenci ve çalışanlarına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Karbon Ayakizi Raporu’na (2016-2017) buradan ulaşabilirsiniz.