HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Bora Berkan Alkan, 2017-2018 Yaz Dönemi ortak eğitimini Brüksel’de tamamladı. Üniversitemizin Ortak Eğitim Programı kapsamında ilk olarak TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği’nde, sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde çalışma imkanı bulan Alkan, ortak eğitiminden önemli kazanımlarla döndü.

Öğrencimiz Bora Berkan Alkan, TÜSİAD AB Temsilciliği’ndeki ortak eğitimi süresince iş dünyasının AB perspektifini yakından gözlemleme; birçok toplantı ve konferansa katılarak gerek Türkiye-AB ilişkilerini inceleme gerekse Britanya’nın AB’den çekilmesi, dış ilişkiler ve güvenlik gibi, AB politikalarına dair güncel konularda AB’nin bakış açısını derinlemesine araştırarak öğrenme fırsatı buldu.

Öğrencimiz ve TÜSİAD AB Temsilcisi Dilek Aydın

 

Ortak eğitimine Türkiye Cumhuriyeti’nin AB nezdindeki en üst misyonu olan Daimi Temsilcilik’te devam eden Alkan, bu süreçte Türkiye’nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi olarak görev yapan ve halihazırda Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Büyükelçi Faruk Kaymakcı başta olmak üzere, birçok üst düzey yetkili ile çalışma fırsatı yakalayarak, dış politikanın uygulanışı ve dış politikada devlet geleneğinin işleyişi hakkında son derece değerli bilgiler edindi. Öğrencimiz ayrıca, bu misyonda görev yapmakta olan deneyimli AB uzmanlarının çalışmalarına katılarak, Türkiye-AB müzakerelerinde uygulanan prosedürü yakından inceleme fırsatı buldu.

Öğrencimiz ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı

 

Bora Berkan Alkan ortak eğitimi süresince AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen toplantılara katılarak AB teşkilatının üst düzey yetkililerini dinleme fırsatı elde etti. Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile ilgili çalışmalar yapan milletvekilleri ile de görüşmeler gerçekleştiren Alkan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye perspektifini en yetkili kişilerden öğrendiğini ifade etti.

Ortak eğitimini, Avrupa Birliği’nin başkenti olarak anılan Brüksel’de tamamlayarak önemli bir deneyimle dönen öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Avrupa Parlamentosu’nda bir oturum