HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (TOBB ETÜ) 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde “Kariyer  ve Ortak Eğitim Günleri ‘16” düzenlendi. TOBB ETÜ Mezunlar Derneği (TOBB ETÜ-MED) ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik, üniversite öğrencileri ile Türkiye’nin önde gelen şirketlerini buluşturarak, gençlerin kariyer planlamasına, şirketlerin ise nitelikli insan gücüne ulaşmalarına ortam hazırladı.  

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem ŞAHİN açılıştaki konuşmasında bu etkinliğin artık her yıl aynı zamanlarda düzenleneceğini, Eylül ayında da TOBB ETÜ mezunlarının kurdukları işlere ait şirketlerle mevcut öğrencileri bir araya getirecek bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.  
Etkinliğin  ilk konuşmacıları SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir KONUKOĞLU ile Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Semra GÜRAL SÜRMELİ oldu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin FEYZİOĞLU da etkinliğe ikinci gün katıldı. Konuşmacılar öğrencilerle iş deneyimlerini, başarı hikayelerini ve kariyer yolculuğuna yönelik tavsiyelerini paylaştılar.

TOBB ETÜ Ortak Eğitim ve Kariyer Planlama Koordinatörü Ziya SÜLÜNBE, dünyada halen 44 ülkede hayata geçirilen ve üniversite-sanayi işbirliğinin özgün bir eğitim yöntemi olan “Ortak Eğitim Modeli”ni, 2006 yılından bu güne kadar başarılı bir şekilde uyguladıklarını bildirdi. SÜLÜNBE, Ortak Eğitim Modeli ile öğrencilerin ikinci sınıftan itibaren, mezun olana kadar 3,5’ar ay olmak üzere 3 defa, toplamda 1 yıla yakın süreyi farklı işyerlerinde iş başında uygulama yaparak geçirdiklerini vurguladı.

Ortak Eğitim Modeli ile 10 öğrenciden 6’sı daha öğrenci iken iş teklifi alıyor

Türkiye’de sadece TOBB ETÜ’de uygulanan bu modelle; öğrencilerin hazırlık dahil 5 yıllık lisan eğitiminin 1 yılını kapsayan ortak eğitim süresinde, üniversitede öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkanı bulduğunu ifade eden SÜLÜNBE “Öğrencilerimiz ile ortak eğitime gittikleri işyerleri arasındaki pozitif çalışma ortamı, çok başarılı sonuçlar verdi. Ortak eğitime giden öğrencilerimizin yüzde 60’i iş teklifi alıyor; mezun olanların yüzde 30’u da, öğrenci iken ortak eğitime gittiği bir işyerinde çalışmaya başlıyor. Böylece öğrencinin kariyer yolculuğu daha öğrenci iken başlamış oluyor” diye konuştu.

Düzenlenen “Kariyer  ve Ortak Eğitim Günleri ‘16”nın; öğrencilerin kariyerlerini planlamakta etkin bir araç olan ortak eğitime dahil işyerlerini ve çalışma koşullarını yakından tanıma ortamı yarattığını, 30’u aşkın şirketin de kendilerini ifade etme ve öğrencilerle birebir iletişime geçme imkanına kavuştuklarını bildiren SÜLÜNBE, “Etkinliğimiz, aynı zamanda Ortak Eğitim Modelinin ne kadar önemli ve başarılı bir eğitim yöntemi olduğunu topluma anlatmamıza da vesile oldu. Etkinliği geniş bir bakış açısı ile planladık. Şirketlerin kendini tanıtması, iş görüşmeleri ve iş başvurularının yapıldığı bir ortamın yanı sıra; tüm fakültelerden öğrencilerimizin ilgisini çekecek, kendi eğitim gördükleri alanla ilgili konuşmacılarımız oldu”  dedi.

TOBB ETÜ “KARİYER VE ORTAK EĞİTİM GÜNLERİ”NİN DİĞER KONUŞMACILARI

Muharrem DÖRTKAŞLI: TAI-TUSAŞ Genel Müdürü
Cihat ALAGÖZ: TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü/TOBB GGK Başkan Yard.
Prof. Dr. Mehmet Nejat AKAR: TOBB ETÜ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Elvan ODABAŞI KANAR: Formeo Genel Müdürü-Kurucu Diyetisyen
Elif Ajdar ÖZEL: PERYÖN İç Anadolu Başkanı
Osman ÖZDEMİR: Türk Traktör İnsan Kaynakları Direktörü
Devrim AKSU: ASELSAN İnsan Kaynakları Müdürü
Engin ÖNCÜOĞLU: Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi
Ahmet Fethi AYHAN: Türk Telekom Teknoloji Grup Müdürü
Murat KARAÖZ: Havelsan Siber Güvenlik Uzman Mühendisi

TOBB ETÜ “KARİYER VE ORTAK EĞİTİM GÜNLERİ”NE KATILAN ŞİRKETLER

ACTECON REKABET ve REGÜLASYON DANIŞMANLIĞI
AF MERCADOS EMI
ALGIDA
ARÇELİK
ASELSAN
COCA COLA
DEMİR EXPORT
DOĞADAN
EMESYS
ERKUNT TRAKTÖR SANAYİİ A.Ş.
ESKİŞEHİR TİCARET ODASI
ETİ
FORMEO
HAVELSAN
LÖSEV
MERİH ASANSÖR
NG KÜTAHYA PORSELEN
NUHUN ANKARA MAKARNA
ONUR MÜHENDİSLİK
PTT
ROKETSAN
SAHAJA YOGA 
SDT UZAY VE SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
TOBB ETÜ HASTANESİ
TÜRK TELEKOM
TÜRK TRAKTÖR
TORRECID
TRT WORLD & TRT AL ARABIA
TÜYAP
UNITED TOWERS