Hukuk Fakültesi öğrencilerinin henüz lisans aşamasında yüksek mahkemeleri tanıma olanağına sahip olması, öğrencilere hukukun uygulanması aşamasını gözlemleme şansı vermektedir. Bu amaçla Fakültemiz Anayasa Mahkemesi ile 2010 yılında bir işbirliği protokolü imzalamış bulunmaktadır.

Böylelikle öğrencilerimiz ortak eğitimlerinin bir döneminde Anayasa Mahkemesi'nde çalışma ve özellikle "bireysel başvuru" konusunda deneyim kazanma şansı elde etmektedirler. Yüksek mahkemelerle işbirliğimiz Anayasa Mahkemesi ile sınırlı değildir.

Ayrıca Yargıtay ve Danıştay ile de işbirliği protokolümüz bulunmakta, öğrencilerimiz, Yargıtay'ın ve Danıştay’ın çeşitli birimlerinde uygulamayı  izleme, hâkimlik mesleğini tanıma şansı kazanmaktadırlar.