TOBB ETÜ, Londra merkezli yüksek öğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) açıkladığı 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasına Türkiye’den giren en genç üniversite oldu.

THE’nın açıkladığı ve 19 ülkeden 980 üniversitenin bulunduğu 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasına Türkiye’den 18 üniversite girmeyi başardı. Bu üniversiteler arasında köklü devlet üniversiteleri ile bazı vakıf üniversiteleri bulunuyor. TOBB ETÜ, söz konusu sıralamadaki 18 Türk üniversitesi arasında yedinci olmayı başardı.

Bu yıl sıralamaya ilk kez dahil olan TOBB ETÜ, 601-800’üncülük bandında bulunuyor. 2003 yılında kurularak 2004 yılında ilk öğrencilerini kabul eden TOBB ETÜ, THE’nın 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasına giren en genç Türk üniversitesi olma unvanını da kazandı.

THE tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre; TOBB ETÜ’nün en güçlü yanları yayınladığı makalelere yapılan atıflar olarak belirtildi. THE’nın değerlendirmeleri öğretim, uluslararası tanınırlık, sanayi geliri, araştırma ve atıflar olmak üzere 5 parametreye göre yapılıyor.

'BRICS ve Yükselen Ekonomilerde En İyi Üniversiteler Sıralaması 2017' yayınlandı.

Tüm dünyadan 300 yükseköğretim kurumunun sıralandığı listede 16 Türk üniversitesi yer alıyor. Listede yer alan en genç Türk üniversitesi olan TOBB ETÜ ilk defa dahil olduğu sıralamada kendine 201- 250 bandında yer bularak büyük bir başarıya imza attı.