HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen 75. TOBB Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında TOBB ETÜ’de açılacak olan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünün müjdesini verdi.

Konuşmasında Endüstri 4.0 çağını yaşayan dünyada, gündemin dijitalleşme, birbiriyle konuşan makinalar, yapay zeka ve biyoteknoloji olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin teknolojik anlamda atılım yapmasının zorunlu olduğunu ve TOBB ETÜ’de bu atılıma katkı sağlamak amacıyla kurulan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü ile bir ilke imza atıldığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, geleneksel sanayiyi dönüştüren teknolojik gelişmelerin, küresel ölçekte başarıya ulaşan girişimlerin profilini de değiştirdiğine işaret ederek TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünden mezun olacak öğrencilerin, geleceğin teknoloji liderleri olarak Türkiye’den de böyle girişimlerin çıkmasının yolunu açacağını ifade etti.

Teknoloji, araştırma ve girişimciliğe verdiği öncelikle, kısa sürede savunma sanayinden yüksek teknolojiye, birçok alanda ülkemize değer katan bir üniversite haline gelen TOBB ETÜ, Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü ile de alanın Türkiye’deki ilk profesyonellerini yetiştirecek.