HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği ve Google Developer Group-Ankara (GDG) tarafından ortaklaşa düzenlenen Google Flutter etkinliği, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü TOBB ETÜ Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi. 90 katılımcının yer aldığı etkinlik tüm gün devam etti.

 

 

TOBB ETÜ MED Yönetim Kurulu Üyesi Onur Göker’in, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği ve 2020 yılında yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle başlayan etkinlikte daha sonra Google Developer Group (GDG) Ankara ekibi konuşmacıları katılımcıları Google Developer Group (GDG) ve Women Techmakers (WTM) hakkında bilgilendirdi. Google’ın son teknolojilerinden olan Flutter hakkındaki sunum ve bilgilendirmenin ardından 11 Aralıkta New York'ta gerçekleşen “Flutter Interact: Viewing Party” etkinliğinde Flutter teknolojileri ile ilgili önemli lansmanlar hakkında yayınlanan videolar takip edilerek katılımcılar Flutter ile ilgili yeniliklerden haberdar edildi. Berlin’den canlı olarak bağlanan Google Developer Uzmanı Muhammed Salih Güler’in katılımcıların sorularını yanıtlaması sonrası katılımcılara Flutter hakkında ilk uygulamalarını yazmaları için eğitmen eşliğinde kodlama dersi verildi.

 

Etkinlik; Flutter bilgisini artırmak isteyen kişilere çekiliş ile Google’ın Flutter kursu ile hediyelerin verilmesi ve Mart ayında yine TOBB ETÜ ‘de gerçekleştirilecek olan Women Techmakers etkinliğine ilişkin bilgilendirme ile sona erdi.