HABERİ PAYLAŞIN

Django Girls Ankara Kadınlara Yönelik programlama atölyesi TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nehir İdil Yüksel ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hayriye Karakullukcu organizatörlüğünde 15 Eylül 2019’da TOBB ETÜ Sosyal Tesisler’de gerçekleştirildi.

"Django Girls" iki Polonyalı kadın, Ola Sitarska ve Ola Sendecka tarafından başlatılmış, kadınların programlamaya başlamaları için dostça bir ortam oluşturmayı hedefleyen, kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Şu an dünyanın her yerinde bağımsız organizatörler tarafından düzenlenmektedir. Atölyeye katılan 30 katılımcı ilk kodlarını yazarak programlama dünyasına adım atmış oldular.
Atölye sonrasında katılımcılardan çok güzel geri bildirimler alındı.

Daha önce yapılmış bir Django Girls etkinliğine katılımcı olarak katılmıştım. Bu etkinlikte mentör olmak benim için bu yüzden daha anlamlı oldu. Bu durumun grubumdaki katılımcılara iyi bir motivasyon olduğunu gözlemledim. Eğer bu etkinliği verimli geçirirlerse ve bu konuda çalışmalara devam ederlerse mentör olabileceklerine inanmış oldular. Etkinlik boyunca çok samimi bir hava vardı. Katılımcılar bize rahatlıkla takıldıkları noktaları sordular ve iletişimimiz gayet etkiliydi. Sabırlı ve anlayışlı bir şekilde katılımcıların sorularını cevapladık. Bu etkinlik sayesinde kodlama konusunda birçok kişinin yolunu açtığımıza ve onlara nasıl başlamaları gerektiğini gösterdiğimize inanıyorum.
Feray Zeynep Büyüktopçu (ODTÜ Kimya Mühendisliği-Mentör)

“Öncelikle etkinlikte büyük keyif aldığımı belirtmeliyim. Tek gelmeme rağmen sıkılmadığım hatta dolu ve verimli geçirdiğim bir etkinlik düzenlediğiniz için teşekkür ederim. Mimarlık 2.sınıf öğrencisiyim, bilgisayar programları öğrenmem benim için önemliydi ve gerçekten çok isteyerek başvurdum. Hiç bilmeyen biri için zor geliyor günün sonlarına doğru özellikle ama gerçekten verimli olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Django Girls ekibine ve sabırlı, eğlenceli Işık hocama teşekkürler.”
Sevgi Baştürk (Yozgat Bozok Üniversitesi-Mimarlık)

“Komut ekranına belli komutlar girerek onları çalıştırmayı, Python’ın nasıl bir dil olduğunu ve nasıl çalıştığıyla ilgili temel bilgileri, kodları Github’a aktarmayı ve web sitesi kurma adımlarının çoğunu öğrendim. Programlamanın karışık bir mesele olduğunu fakat emek verince öğrenilebileceğini görmüş oldum.”
Rabia Barin Adsız (TOBB ETÜ-Psikoloji)

“Bilgisayar kullanmanın ve kodlamanın ne kadar kolay olduğunu, korkmamamız gerektiğini, karmaşık gibi görünse de içine girildiğinde yapılamayacak bir şey olmadığını, en önemlisi zevkli olduğunu gördüm.”
Rojbin Elif Cengiz (Muhasebeci)

Mentörler: Ahmet Can Kepenek, Onur Mat, Merve Nur Yılmaz, Hatice Bilgin, Samet Can Altunsoy, Muhammed Said Zengin, Feray Zeynep Büyüktopçu, Işık Kaplan, Göktuğ Batı, Eda Nur Yıldırım, Oğuz Kaan Özsoy

Etkinlik videosuna buradan ulaşabilirsiniz.