TOBB ETÜ Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerimizden Ali Bedirhan Dursun, Umut Murat Cenk, Özge Akgül, Yusuf Arda Karakaya, Hasan Hüseyin Acar, Ahmet Mert Çatalkaya, Harun Serkan Metin ve Şakir Ahmet Arslan’dan oluşan TOBB ETÜ Roket takımımız Spaceport America 2023 ve TEKNOFEST 2023 yarışmalarına katıldı.

Spaceport America Cup, dünya genelinde genç mühendislik ve uzay tutkunlarına roket tasarımı ve yapımındaki becerilerini sergileme fırsatı sunan prestijli bir uluslararası roket yarışmasıdır. TOBB ETU Roket Takımı, bu yarışmada finale yükselerek roketlerini 9.200 feet irtifaya çıkaran ve üniversitemizde roket fırlatan ilk takım oldu.

TEKNOFEST ise Türkiye'nin çeşitli teknoloji alanlarında gençleri teşvik etmeyi, gelişmiş teknolojilerin benimsenmesini sağlamayı ve inovasyonu desteklemeyi amaçlayan büyük bir teknoloji ve havacılık etkinliğidir. Roket yarışması, genç mühendis ve bilim insanlarının roket teknolojilerindeki yeteneklerini sergiledikleri önemli bir platform sunmaktadır. TOBB ETÜ Roket Takımı, TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması'nda 10.500 feet irtifaya çıktı ve "En İyi Takım Ruhu Ödülü" aldı. Bu da takımın sadece teknik yeteneklerini değil, aynı zamanda birlikte çalışma ve dayanışma ruhunu da en üst düzeye çıkardığını göstermektedir.

Öğrencilerimiz 2024 yılı hedefleri olan TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması ve Spaceport America Cup 2024 hazırlıklarına şimdiden başlamış durumda. TOBB ETÜ Roket takımımızı tebrik ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz!