Dr. Ali Kemal Sinop, yükseköğrenim hayatına 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde başladı. 2004 yılında bölüm ikincisi olarak mezun olduktan sonra, 2005 yılında University of Pennsylvania'da Bilgisayar ve Enformatik Bilimleri bölümünden yüksek lisansını aldı. Bunu müteakip, iki sene Princeton şehrindeki Siemens Araştırma Merkezi'nde tıbbi görüntüleme alanında araştırma mühendisi olarak çalıştı. 2007 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde kuramsal bilgisayar bilimleri alanında doktora çalışmalarına başladı. Dr. Sinop, 2012 yılında doktorasını aldıktan sonra, Princeton Üniversitesi'nin ve aynı şehrindeki İleri Araştırma Enstitüsü'nün (IAS) davetini kabul etti; her iki yerde de birer sene doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Daha sonra çalışmalarına University of California at Berkeley'de ve University of Illinois at Urbana-Champaign'de devam etti. Dr. Sinop'un araştırma alanları kuramsal bilgisayar bilimlerinde olup; özellikle yakınsama algoritmaları ve yakınsamanın zorluğuyla ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra doğrusal cebirle ve izgesel (spektral) çizge kuramlarıyla da ilgilenmektedir.

Aramıza yeni katılan Dr. Sinop'a, TOBB ETÜ'deki çalışmalarında başarılar diliyor ve aramıza hoş geldin diyoruz.