2-8 Temmuz 2017 tarihlerinde Moldova'nın Kişinev şehrinde 25.'si yapılan Balkan Bilgisayar Olimpiyatlarında TÜBİTAK'ın desteği ile oluşturulan Türkiye Milli Takımı 2 bronz madalya alarak olimpiyat başarısına bir yenisini daha ekledi. Bilgisayar olimpiyatında lise düzeyindeki öğrencilerin 5 saat içerisinde 3 tane soruyu belirlenen zaman ve hafıza sınırları içinde doğru algoritma ve veri yapısı ile programlaması istenmekte. Öğrencilerin bu şekilde 2 farklı günde yapılan yarışmaya katılarak aldıkları toplam puan üzerinden madalya sıralaması yapılmakta. Balkan olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden takımımız öğrencileri İstanbul Erkek, Galatasaray ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Liselerinden olup takımımızın takım liderliğini bilgisayar mühendisliği bölümü öğretim üyemiz Doç.Dr. M.Fatih Demirci ve lider yardımcıklarını Prof.Dr. Tolga Can (ODTÜ) ve Yrd.Doç.Dr. Mehmet Tan (TOBB ETÜ) yaptı.