HABERİ PAYLAŞIN

2018-19 Güz Döneminde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 50’ye yakın öğrencimiz ortak eğitimlerini sektörün önde gelen firmalarında tamamladı. Esen Sistem Entegrasyon, Havelsan, Karel Elektronik, Roketsan ve TÜBİTAK en çok öğrencimizin ortak eğitim yaptığı kurumlar olurken, öğrencilerimiz Ortak Eğitim Programı kapsamında toplam 26 farklı kurum ve firmada çalışma imkanı buldu. Son derece verimli bir ortak eğitim dönemi olan Güz Döneminden öne çıkan bazı ortak eğitim deneyimlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Ozan Yüksel- ESEN Sistem Entegrasyon

2018-19 Güz Dönemi ortak eğitimini ESEN Sistem Entegrasyon’da gerçekleştiren Ozan Yüksel, ortak eğitiminin ilk aşamasında firmanın Çarpışma Önleme ve Geniş Alan Gözetleme projeleri kapsamında literatür araştırması ve matematiksel modellemeler yaptı. Daha önce geliştirilmiş kodları C++ ortamına geçirdi. C++ ile 12 saniyede yapılabilen belli bir işlemi çeşitli teknikler kullanarak 18 mili saniyeye indirmeyi başardı. Bu ortak eğitim deneyimini, hayatında geçirdiği en verimli dönemlerden biri olarak değerlendiriyor.    

 

Kadir Köylü- Roketsan

Üçüncü ortak eğitim dönemini Roketsan’da tamamlayan Kadir Köylü, burada Elektrik Donanım Tasarım biriminde görev aldı. Hem Altium Designer programında kendini geliştirdi, hem de VHDL ile FPGA programlaması yaptı. Füze üzerindeki aviyonik yazılımların seri UART bağlantısı üzerinden güncellenebilmesini sağladı. Birimdeki amirlerinin yardım ve yönlendirmeleri ile verilen işlere daha hızlı uyum sağladığını belirten Kadir, öğrencilere son ortak eğitim dönemlerini Roketsan’a ayırmalarını tavsiye ediyor.

 

Çağlayan Dökme- Havelsan

Çağlayan Dökme, ikinci ortak eğitim dönemini Havelsan’da tamamladı. Önceki ortak eğitimini de burada yapan Çağlayan, bu iki dönemde EWATCH adında bir Avrupa Birliği projesinde çalıştı. Yeni başlayan bu projede, konumlandırma sistemlerini araştırarak bina içi konumlandırmada en uygun tekniği bulmaya çalıştı. Konumlandırma için RSSI tekniğini ve Bluetooth Low Energy teknolojisini tercih etti. Stajı boyunca Keil Uvision, Python, MySQL, Matlab yazılımlarını kullandı. Ortak eğitimine devam ederken aday mühendislik teklifi alan Çağlayan, Ortak Eğitim Programının son derece faydalı bir program olduğunu belirtiyor.