HABERİ PAYLAŞIN

İstanbul Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’na “Öğretmen ve Akademisyen” Kategorisinde katılan Öğr. Gör. Murat Sever “Haberleşme Eğitim Kiti” başlıklı projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Prof. Bülent Tavlı danışmanlığında doktora programı öğrencisi olan Murat Sever, Aselsan A.Ş.’de lider yazılım mühendisi olarak çalışıyor, aynı zamanda TOBB ETÜ’de 2022 Yaz ve 2023 Güz dönemlerinde ELE 361L Haberleşme Sistemlerine Giriş Laboratuvarı dersini yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak veriyor.

Murat Sever, öğrencilerin pratik deneyimlerini artırmak ve derste öğrenilenleri somutlaştırmak amacıyla RTL-SDR yazılım tabanlı radyolarını derse entegre etti. Böylece öğrenciler gerçek iletişim sinyallerini analiz etme ve çözme imkanı buldu. Bunun yanı sıra öğrenciler GNU Radio, Git, Python, Spyder Notebook, Matlab gibi yazılım ve uygulamaları kullanma şansına erişti. RTL-SDR radyolar öğrencilere üniversite bütçesinden sağlandı.

Bu başarıyı elde eden Öğr. Gör. Murat Sever’i tebrik eder, bu teknolojik imkanı bizlere sağlayan üniversitemize teşekkür ederiz.

https://www.basaksehir.bel.tr/basaksehir-de-yenilikci-fikirler-9-uncu-kez-odullerine-kavustu