Her yıl düzenlenmekte olan TÜBİTAK 2241 Sanayı̇ Odaklı Lı̇sans Bı̇tı̇rme Projelerı̇ Yarışması'nın 2016 fı̇nallerine üç takımımız katılarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Yarışma final sergisi bu sene 22-24 Ekim 2016 tarihleri arasında TOBB ETÜ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecektir. Sergi sonucunda dereceye giren projeler açıklanacaktır. Finale kalan projeler ve öğrencilerimiz şu şekildedir:

• AKILLI ENERJİ FARKINDALIK SİSTEMİ PROJESİ ENERJİ KAYNAK PLANLAMA ADIMI Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. -- Ayça Barlas, Ali Çağdaş Bulgan, Uğur Özhan Demli, Eren Can Karaoğlu, Damla Yılmaz
  • TARIM MAHSULÜ GÖZLEMİ İÇİN İNSANSIZ HAVA ARACI BELİRLEME VE ROTALAMA Kayseri Şeker Fabrikası-- İsmail Hakkı Karaman, Mahmut İbrahim Ulucak, Merve Dönmez, Rabia Nur Can, Teslime Gürel
  • SERVİS GÜZERGAH OPTİMİZASYONU FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. -- Kaan Aydoğdu, Mehmet Can Baytekin, Ünal Berk Çapar, Muammer Dolmacı, Gizem Özmen, Süleyman Topdemir

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyoruz. Bölümümüz bitirme projelerine büyük önem vermektedir. Öğrenciler mezuniyetlerinden önce, son sınıfta mutlaka bir firma tarafından önerilen bir gerçek hayat problemi üzerinde çalışarak bitirme projelerini tamamlarlar. Bu projelerde öğrenciler akademik ve endüstriyel danışmanlar gözetiminde 5 kişilik takımlar halinde bir dönem boyunca çalıştıkları probleme lisans eğitimleri süresince öğrendikleri bilgi ve teknikleri uygulayarak çözüm üretirler ve üretilen çözümün uygulamasını gerçekleştirirler.

Bu sene Temmuz ayında gerçekleştirilen Yöneylem Araştırması Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi kapsamında yapılan öğrenci proje yarışmasında Unilever-Algida firması için öğrencilerimizin gerçekleştirdiği WCM Metodolojisiyle Üretim Alanlarında Lojistik Optimizasyonu başlıklı proje Türkiye birincisi olmuştu.