HABERİ PAYLAŞIN

Bölümümüz akademisyenleri, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleriyle tasarım araştırmalarına da destek veriyor. Öğrencilerimiz akademik kariyerlerine lisans seviyesinde hazırlanıyor.

TÜBİTAK 1001 Projesi

Bölümümüz öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Aydın Öztoprak, Yrd. Doç. Dr. Armağan Kuru ve Yrd. Doç. Dr. Ali Emre Berkman, TÜBİTAK 1001 Programı ile egzersiz parklarındaki spor aletlerini yeniden tasarlıyor. TÜBİTAK tarafından 3 yıl süreyle desteklenen bu proje ile egzersiz parklarında halkın kullanımına sunulan egzersiz aletlerinin bilimsel yöntemlerle ve kullanıcıya en iyi faydayı sağlayacak biçimde ürün geliştirme sürecine tabi tutulması, güvenliğinin genel halk sağlığına katkı sağlayacak biçimde kullanım sıklığı ve yoğunluğunun davranış değişikliği yöntemi ile arttırılması hedefleniyor.

TÜBİTAK 1002 Projesi

Bölümümüz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Armağan Kuru, TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında, Teknolojik Ürün Kullanımı Evrelerini araştırıyor. Proje, kullanıcıların teknolojik ürünleri nasıl deneyimlediklerini anlamak için geliştirdikleri “kalıcı, süregelen ürün deneyimi” modelinin, tasarımcılar tarafından etkin biçimde kullanılabilir olup olmadığını anlamak ve bu doğrultuda varsa eksikleri tespit edilerek bu modeli teknolojik ürün geliştirme sürecinde fikir geliştirme aşamasında kullanılabilecek bir araç haline getirmeyi amaçlıyor.

Erasmus + Projesi

Yrd. Doç. Dr. Bülben Yazıcı Avrupa Birliği Erasmus + Programı Ana Eylem 2 Kapsamı çerçevesinde BİOFORENT Biomimicry for Entrepreneurs Projesi ile biyomimikrinin tasarımdaki yeri ve önemi konusunda eğitsel web portal hazırlanması ve yaygınlaştırılması konusunu yürütüyor.