HABERİ PAYLAŞIN

2016 - 2017 Yaz Dönemi İÇT 201/202 Mekan Tasarımı Stüdyosu dersi kapsamında,  Yrd. Doç. Meryem YALÇIN ve Yrd. Doç. Betül BİLGE yürütücülüğünde, Zeynep M. ÇETİNKAYA asistanlığında verilen "9 Kare Grid" projesi okulumuz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından başarıyla tamamlandı.

Ayça ARIKAN, Ayşe KÖKER, Berrin BAYRAM,  Gülfem ÖZDOĞAN, Mehtap KARSAK, Pelin AKALIN, Pelin YALÇIN, Pınar BOSTANCI?'nın çalışmalarından oluşan sergi, 5-26 Ekim 2017 tarihleri arasında TOBB ETÜ Teknoloji Binası 3. Kat girişinde izlenebilecek.

Proje dâhilinde soyut olan tasarım dilinin, verilen konu ve öğrencinin konuyla ilgili oluşturacağı somut mekânsal karşılığı aranmıştır. Projenin soyut tasarım dili 3 farklı bağlamın birbirini çağrıştırması, verilen konu ve oluşturulacak senaryo üzerinden somut mekânsal karşılığı üzerine kurgulanmıştır. Soyut bağlam öğeleri olarak müzik, görsel ve metin; somut mekânsal kurgunun form, malzeme, fonksiyonel ilişkileri için veri oluşturarak bütüncül bir tasarım elde edilmesi beklenmiştir.