HABERİ PAYLAŞIN

22 Ekim - 4 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek  3. İstanbul Tasarım Bienali, Akademi Programı kapsamında, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından programlanan İLİŞİK – İLİŞKİ: 2 Gün, 2 Seminer, 2 Çalıştay adlı etkinlik, 15 – 16 Haziran 2016 tarihinde, Teknoloji Merkezi, Stüdyo05’de tamamlandı.

Teması, “BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığı ile tanımlanan Bienal “insan” ve “tasarım” kavramları arasındaki yakın ilişkiyi inceliyor. Tasarım hep insanın hizmetindeymiş gibi görünse de, asıl iddiası insanı yeniden tasarlamak. Dolayısıyla tasarımın tarihi bir yandan da “insan” anlayışının zamanla evrilmesinin tarihi. 

Bu kapsamda, 2 güne yayılarak gerçekleştirilen seminer ve çalıştaylar, çevresine tanım kazandırabilmeyi problem eden ilk insandan günümüz insanına, 'mekâna ilişme', 'mekânla ilişkilenme' aracı olarak mobilyaya ve mobilyayla iletişim şekillerine odaklanarak, geçmişten günümüze izlenen süreç içinden seçilen bir tasarım yaklaşımının pop-up bir mekan aracılığı ile görünür kılınmasını hedefledi.

Çalışmaların, Bienal Programı içerisinde yıl sonunda İstanbul’da sergilenmesi hedefleniyor.