2019 yılı mezunlarımız Kübra Erdem, Kübra Yılmaz, Berfin Başak Taze, Bahar Dingin ve Meltem Aksungur’un oluşturduğu ekip tarafından çalışılan ‘Durukan Şekerleme Fabrika Girişi ve Müze Alanı’na ait proje sunumu 16 Temmuz Salı günü gerçekleştirildi. Toplantıya, Durukan Şekerleme’den Nedim DURUKAN ve firma yetkilisi Tuğçe UZUN ile Fakülte Dekanımız ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Müge BOZDAYI, Dr. Öğr. Üyesi Şaha ASLAN ve Öğr. Ast. Özlem BAYSAL eşlik etti.

Proje, Durukan Şekerleme tarafından 2018-2019 yılı Bahar dönemi İÇT402 Mekan Tasarımı Stüdyosu VI kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Umut ŞUMNU, Öğr. Gör. Özgür YAKIN, Öğr. Gör. Engin ÖNCÜOĞLU ve Öğr. Ast. Özlem BAYSAL yürütücülüğünde çalışılması için verilmişti. Mezuniyet Projesi olarak çalışılan konsept projelerden firma yetkilileri tarafından seçilenler tekrar mercek altına alındı. Öğrencilerden oluşan ve bölümümüz tarafından yürütülen ekip üç buçuk ay boyunca ortak projeye yönelik çalıştı. Durukan Şekerleme’de ve okulumuzda yapılan toplantılarda iki tarafın da katılımıyla projeye devam ediliyor.