HABERİ PAYLAŞIN

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 7. si düzenlenen ve teması,  ‘Geçicilik – Farklar’ ve Ötesi olarak tanımlanan 7. Uluslararası Öğrenci Trienali’ne, TOBB ETÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü,  Öğr. Gör. Şaha ASLAN’ın Marmara Üni. İçmimarlık Bl. ortaklığıyla gerçekleştirdiği çalıştayla ve bölümümüzden 8 öğrenciyle (Ayşe KÖKER, Semaye EFE, Merve ERCAN, Ayşegül ŞİMLEK, Berrin BAYRAM, İpek AKSEL, Kübra YILMAZ, Bahar DİNGİL) yer aldı.

Ana etkinlikleri 12-16 Haziran 2017 tarihlerinde programlanan Trienalin Atölye çalışmaları Mart 2016 ve Haziran 2017 tarihleri arasında online veya aktif buluşmalarla gerçekleşecek ve yan etkinlikler olarak sürecek. Akademik yılın ikinci yarısından itibaren Haziran ortasına kadar yayılacak atölye çalışmaları, sanat ve tasarım ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir etkileşim ağı kurmasına, ayrıca Trienalin gerçekleşeceği Haziran 2017 öncesinde kurumlar ve bireyler arası güçlü bağların oluşmasına imkân tanıyacak, (http://triennial.marmara.edu.tr/#7).

Bu kapsamda yürütücülüğünü Öğr. Gör. Şaha ASLAN (TOBB ETÜ) ve Yrd. Doç. Ayşe DORA ERDİLEK’in (Marmara Üniversitesi) ortaklaşa üstlendiği ve Marmara Üniversitesi GSF İçmimarlık Bölümü ev sahipliğinde, 14 – 15 Mart 2017 tarihlerinde hayata geçirilen [Elden ele…] isimli çalıştay kapsamında, öğrencilerin, aynı biçimsel referanstan hareket ederek geliştirecekleri tasarım önerilerinin, elden ele geçirilerek, yeni elde - yeni kavramlar oluşturabilmesini, bunu gerçekleşirken, ilk fikrin el değiştirdiğinde de kendini okutabilmesine odaklanıldı.

Çalışmaların, 12 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da, Marmara Üniversitesi’nde sergilenmesi bekleniyor.