HABERİ PAYLAŞIN

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gelenekselleşen ve bu yıl 5. si düzenlenen Uluslararası Güzel Sanatlar Öğrenci Kongresi (IFASC, International Fine Arts Student Congress) 15 – 16 – 17 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Bu yılki teması,  ‘Art – View’  olarak tanımlanan etkinliğe, TOBB ETÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Öğr. Gör. Şaha ASLAN’ın gerçekleştirdiği Expose isimli bir çalıştay ve 23 öğrencimizin toplamda sunduğu 14 bildiri ile yer aldı.

1

What about our own differences instead of differences between cultures?

İpek AKSEL

2

Modern Life, Artifıcial Timelesness and Cinema

Beyza ŞEN

İrem HACIYUSUFOĞLU

3

What if everyone thought alike?

 

Ayşe HACIABDULLAHOĞLU

Kübra ERDEM

4

The Identity Of The Remained

 

Ayşegül ŞİMŞEK

5

The Projection Of Art

 

Mehtap KARSAK

Meriç TUNCA

6

From Village To City: City Buildings Without Identity

Berk KORKMAZER,

Murat Can ÇETİN

7

Althought My Boby Is a Slave, My Thoughts Are Free

Berfin Başak TAZE

Gökçe ÜNLÜ

8

Space, How Much Can Touch of The Soul of a Human?

Kübra YILMAZ,

Bahar DİNGİL

9

Concept and The Transmissibility

Hazal Zeynep ŞAHİN

10

Art In First Impact

Gülfem ÖZDOĞAN

11

HIigh Rise

Merve ERCAN

12

Should school archıtecture stay orthodox?

Semaye EFE

M. Kana TUNCAY

13

Can You See What I Can See?

Aşkım Mine BABAOĞLU

14

Belief, Time and Remnants

Teoman Barış GÜL

Murat ÖZ

H. Büşra KİRİŞÇİ

 

Sanat ve bakış açıları başlıkları ile bu iki kavram arasındaki etkileşimli ilişkiye odaklanan etkinlik, uluslararası platformda Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesindeki farklı bölümlerde öğrenim gören lisans öğrencilerinin sanat kavramlarına farklı kültürler ve perspektiflerle bakışını gözler önüne sermeyi amaçladı. Bu kapsamda öğrenciler, bildiri, sergi ve kısa film gösterimleri ile program içerisinde yer alabilme fırsatı yakaladılar.

Etkinlikler bünyesinde yer alan ve yürütücülüğünü Öğr. Gör. Şaha ASLAN’ın üstlendiği Expose isimli çalıştay, aynı üst başlık içinde, bir kavramın, üretildiği zamanın (zeitgeist), mekânın (ortgeist) ve onu üreten bireyin (volkgeist) ruhu ile anlam bulması fikrinden hareketle şekillendi. “Bu üç nitelikten herhangi birinin değişimi, kavramın içeriğinin dönüşümü anlamına gelecektir!” önermesiyle, öğrencilerin, tarihsel üç dönem üzerinden kendi okumalarını yaptıkları biçimsel bir analiz süreci ve forma yaptıkları müdahale sonucunda anlamla oynadıkları kavramsal bir dönüşüm süreci yaşamaları sağlandı.

TOBB ETÜ GSTMF ve Maltepe Üniversitesi GSF öğrencilerinden oluşan 12 kişilik karma bir grupla tamamlanan Çalıştay sonunda öğrenciler; sabit bir bakış noktasından birbirlerine komşu gibi görünen kümelerin, farklı bir bakış noktasından bambaşka bir örüntü ve komşuluk ilişkisi oluşturabildiklerine dair bir farkındalığa sahip oldular.