HABERİ PAYLAŞIN

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 7. si düzenlenen ve teması,  ‘Geçicilik – Farklar’ ve Ötesi olarak tanımlanan 7. Uluslararası Öğrenci Trienali’nde TOBB ETÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü,  Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ortaklığı ile gerçekleştirdiği [D.ün-G.ün] başlıklı çalıştay ile yer aldı.

Yürütücülüğünü Prof. Ayşe Müge BOZDAYI. Prof. Dr. Uğur ULAŞ DAĞLI, Doç. Dr. Özlem OLGAÇ TÜRKER, Yrd. Doç. Nur AYALP, Öğr. Gör. Şaha ASLAN, Arş. Gör. Gözde PIRLANTA ve Arş. Gör. Barış YAKIN’ın üstlendiği çalıştay; öğrencilerden Ü. Azade GÜLMEZ (TOBB ETÜ), Başak LALE (TOBB ETÜ), Sercan KORKMAZ (DAÜ), Şeyma KURTULUŞ (TOBB ETÜ), Mustafa Mirza ÖZAHİ (DAÜ), Berkay SARIOĞLU (DAÜ), Burçin YILDIZ (DAÜ) ve Merve Sefa YUVARLAK (DAÜ) katılımı ile gerçekleşti.

30-31 Mayıs 2017 Tarihlerinde Gazimağusa/KKTC’de gerçekleşen 1. Etap, 2015 - 2016 Akademik Yılı ITAS 302  - İç Mimari Tasarım Stüdyosu dersinde yapılan çalışma kapsamında, Gazimağusa Limanı'nda yer alan bir Depo Binası'nın, saptanan farklı içeriklerle yeniden işlevlendirilmesine ve yapının yaşadığı dönüşüm süreci ile yüklendiği bilgi taşıyıcısı olma durumuna odaklandı.

02-03 Haziran 2017 Tarihlerinde Ankara/Türkiye’de gerçekleşen 2. Etap, Maltepe Havagazı Fabrikası'nın, 2017 yılında yıkılması ile 1929'dan bu yana taşıdığı bilgiyi iletememesine; ancak yıkımı ile oluşturduğu farkındalığa odaklandı.

Bu kapsamda “ÖZDE AYNI SABİT OLARAK- MEKÂNIN KENDİSİ, KENDİ ÜZERİNDEN GEÇİCİLİK VE FARK KAVRAMINI OKUTABİLİR Mİ?” sorusuna aranan yanıtların, dün - bugün arakesitindeki farklara/değişimlere, kolektif ve ardışık dizilimli bir yapı ile farkındalık oluşturması hedeflenmiştir.

Çalışmaların, 12 Haziran – 12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da, Marmara Üniversitesi evsahipliğinde sergilenmesi bekleniyor.