HABERİ PAYLAŞIN

2016 – 2017 Bahar Dönemi içerisinde, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından,  Öğr. Gör. Şule ÖZÇELİK ALTUNÖREN tarafından yürütülen İÇT408 Özelleşmiş Tasarım Stüdyosu II dersi kapsamında tamamlanan Bedensel Engelli Çocuklar için Çocuk Parkı projeleri, Ana Bina Kütüphane Fuaye alanında fakültemiz ve üniversitemiz öğrencileri ile paylaşıma açıldı.

Bedensel Engelli çocukların, açık havada oynayabileceği bir rekreasyon alanının Türkiye’de örneği olmamasından hareketle; bu çocukların, engeli olmayan çocuklarla birlikte ayrışmadan, bir arada oynayabilmelerine olanak sağlamasının problem olarak tanımlandığı projeler, BEDD (Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği) Ankara Temsilciliği Koordinatörü Nada KADEH’in de katıldığı sergi ile büyük beğeni topladı.

Toplam 22 öğrencinin, 2’şer ve 3’er kişilik gruplar oluşturarak tasarladığı projelerin, Ankara Büyükşehir Belediyesi desteği ile değerlendirmeye açılması ve yapılacak bir başarı sıralaması ile 1.’liği hak eden projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.