HABERİ PAYLAŞIN

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 5 Öğretim Üyesi ve 14 Öğrencisi ile 22-26 Kasım 2017 tarihlerinde Barcelona - İspanya'daydı.

Prof. Dr. A. Müge BOZDAYI, Doç. Nur AYALP, Yrd. Doç. Meryem YALÇIN, Yrd. Doç. Şaha ASLAN, Arş. Gör. Barış YAKIN ve 14 Öğrencimiz (Betül ALBAYRAK, Nil ANTALYALI, Merve Aslıhan GÜNER, Şule BEK, Teoman Barış GÜL, Çağatay YILDIRIM, Hasan Oral BUCAK, İrem KESKİNER, Hazal Zeynep ŞAHİN, M. Desina ALVEROĞLU, Elif BULUR, Hande YAZICI, Rabia Beyza GÖÇER) ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Barcelona'daydı.

2017 – 2018 Akademik yıl itibariyle, İÇT112 Mekân Kültürü ve İÇT212 Mekân Tasarım Tarihi dersleri kapsamlarında, tüm bölüm öğrencileri kullanımına açık bir öğrenci arşivi oluşturulması çalışmalarına başlayan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; ilgili ders öğrencilerinin kendileri tarafından oluşturulacak araştırma raporlarının projelendirilerek, ders kaynağına dönüştürülmesini hedefliyor. 



Bu kapsamda, Doç. Nur AYALP, Öğr. Gör. Şaha ASLAN ve Arş. Gör. Barış YAKIN tarafından başlatılan ön araştırmaları desteklemek amacıyla, 20.yy. tasarım tarihinde önemli kırılma noktalarının göstergesi niteliğinde 5 Avrupa kenti (Barcelona, Paris, Londra, Viyana, Berlin) tespit edildi. 

İlki, 22 Kasım – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kentine düzenlenen Teknik Gezi ile başlayan projeye kapsamında ekip, Antoni Gaudi, Josep Maria Jujol, Santiago Calatrava, Josep Lluís Sert gibi mimarların kente olan katkılarını yerinde çalışabilme ve Picasso, Miro gibi 20. yy.'ın düşünsel ortamına yön veren sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı yakaladılar.