HABERİ PAYLAŞIN

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Diplomasi ve Barış Seminerleri” kapsamında 9 Ocak 2019 tarihinde TOBB ETÜ'deydi.  “Brexit Referandumu Sonrası Birleşik Krallık – Türkiye İlişkileri” konulu bir seminer veren Büyükelçi Chilcott öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

 

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün düzenlediği Diplomasi ve Barış Seminerlerinin onuncusu kapsamında ağırladığımız Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott; “Brexit Referandumu Sonrası Birleşik Krallık-Türkiye İlişkileri” konusunda değerlendirmeler yaptığı konuşmasında, şu an Birleşik Krallık hükümetinin temel önceliği ve çabası olan Brexit sürecinin, Türkiye için de kilit bir konu olduğunu ifade etti.

Birleşik Krallık’ın küresel siyasetteki rolüne dikkat çeken Büyükelçi, uluslararası toplumdan geri çekilmediklerini, tam aksine BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi, NATO’nun, G7’nin, G20’nin ve Commonwealth’in de üyesi olarak küresel ölçekte lider bir rol oynamaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin bugün tartışmasız şekilde daha da önemli bir hal aldığını ifade eden Büyükelçi Chilcott, iki ülke arasındaki ortaklığın, daha güvenli ve müreffeh bir ortam yarattığına vurgu yaptı.

Bir ortak olarak Türkiye'nin, Birleşik Krallık’a çok şey sunabileceğini bildiklerini ifade eden Büyükelçi Chilcott ayrıca, Brexit sürecinin bu ortaklığı daha da ileri götürmek için yeni fırsatlar sağlayabileceğine dikkat çekti.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott'un Üniversitemizde yaptığı konuşmanın tamamına buradan erişebilirsiniz.