HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü lisans müfredatı, veri analizi, araştırma yöntemleri ve istatistik ile ilgili zorunlu ders sayısı arttırılacak güncellendi. Ayrıca bazı derslerin dönemleri Ortak Eğitim Programı paydaşlarından gelen geri bildirimlere göre değiştirildi.

2019-2020 Güz döneminden itibaren bölüme başlayacak öğrenciler yeni müfredatı takip edecek. Bölüme bu tarihten önce katılan öğrenciler için kendi müfredatlarındaki zorunlu dersler açılmaya devam edecek. Bu öğrenciler eğer dilerlerse yeni eklenen zorunlu dersleri seçmeli olarak alabilecek.

  1. Psikoloji biliminin araştırma yöntemleri ve istatistik konuları ayrıldı. Araştırma yöntemleri ayrı bir ders olarak okutulacak (PSI 108 Psikoloji için Araştırma Yöntemleri).
  2. İstatiksel analizlerin matematiksel temelleri ve SPSS uygulamaları birbiriyle ardışık iki ders olarak işlenecek (PSİ 203, Psikoloji için İstatistik I ve PSİ 204, Psikoloji için İstatistik II).
  3. Bunlara ek olarak psikolojide ölçme ve değerlendirme yöntemleri detaylı bir biçimde ayrı bir ders olarak işlenecek (PSİ 326, Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme).
  4. Ortak eğitim dönemine başlamadan önce klinik psikoloji alanındaki tanısal değerlendirme ve görüşme tekniklerinin esaslarının anlatıldığı PSİ 333 Görüşme Tekniklerine Giriş dersi artık zorunlu olacak.
  5. Öğrenciler PSİ 332 Psikopatoloji dersini ortak eğitim dönemine başlamadan önce alacak.
  6. PSİ 313 Örgütsel Davranış dersi zorunlu ders olarak müfredatımıza girdi. Bu ders sayesinde ortak eğitim dönemlerini iş dünyasında çalışarak geçiren öğrencilerimiz, iş örgütlerindeki insan davranışının temelleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Lisans ders müfredatımıza buradan ulaşabilirsiniz.