Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Hashim THAÇI’ye Üniversitemizce onursal doktora unvanının tevcihi münasebetiyle düzenlenen tören 29 Aralık Perşembe günü, saat 14:30'da, TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Hashim THAÇI'nin Özgeçmişi:

• Sayın Hashim THAÇI 24 Nisan 1968 tarihinde  Kosova’nın Buroje köyünde doğdu.
  • Priştine Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.
  • Rambouillet’de (Fransa) 6-22 Kasım 1999 tarihlerinde gerçekleştirilen uluslararası konferansta Kosova heyetinin başkanlığını yaptı.
  • Savaştan sonra kurulan Kosova Geçici Hükümeti’nin 1999-2000 tarihleri arasında Başbakanlığını yaptı.
  • Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu’na (UNMIK) bağlı Geçici İdare Konseyi’nin üyesi olarak 2001’e kadar görev yaptı.
  • 2000’de Kosova Demokratik Partisi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve seçildi. 26 Şubat 2016’ya kadar bu görevine devam etti.
  • BM Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari’nin öncülüğündeki Kosova’nın statüsüyle ilgili görüşmelerde Kosova heyetinde yer aldı.
  • 2007-2014 yılları arasında Başbakan olarak, 2014-2015 arasında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.
  • 17 Şubat 2008’de Kosova Meclisi’nde Kosova’nın bağımsızlığını ilan etti.
  • Kosova Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti arasında yürütülen ve 19 Nisan 2013’te  Kosova ve Sırbistan Arasındaki İlişkilerin Normalleşmesi Anlaşması’yla sonuçlanan siyasi diyalog sürecinde Kosova heyetinin başkanlığını yaptı.
  • 7 Nisan 2016 tarihinde resmi olarak Kosova Cumhurbaşkanlığı görevine başlamıştır.
  • İngilizce ve Almanca bilmektedir.
  • Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.