Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi ve TOBB ETÜ Model United Nations (MUN) Topluluk Başkanlarından biri olan Ahsen Şevval ULUKANLIGİL, United Nations Development Programme'a Chad ülkesinin temsilci delegesi olarak katılıp konferansın sonunda komite yöneticileri tarafından, ‘Promising Delegate’ seçilmiştir. Bu ödülü konferans sırasında üstün bir başarı sergilediği için alan öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

MUN Nedir?

Açılımı Model United Nations, yani Model Birleşmiş Milletler olan bu topluluk dünyanın birçok üniversite hatta lisesinde organize edilip, birleşmiş milletlerin model olarak canlandırılmasına denir. Birleşmiş Milletlere üye olan ülke liderlerinin toplanıp çözüm için diplomatik yollarla tartıştığı güncel krizleri, bu savaş, küresel ısınma, ekonomik kriz, çevre kirliliği, mülteci krizi ve benzeri şeklinde olabilir, belirli prosedürlere uyarak ve tartışarak çözüme kavuşturma ve bu çözüm fikirlerini rapor halinde yazılımının model hali yani öğrenciler arasında olanıdır. Bu etkinlikler öğrencilere; liderlik, akademik İngilizce konuşmasını ve yazımının gelişimini ,sosyal çevre, başka okullardan Türk yabancı arkadaşlık edinmeyi, uluslararası düşünmeyi, başka ülkelerin politikalarını öğrenmeyi, başka ülkeler açısından dünyaya bakmayı, dünya krizleri hakkında genel kültür bilgisinin artmasını sağlar.