Bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinden Berfin Kandemir, Kahire’de bu yıl 26.’sı düzenlenen Model Arap Birliği Konferansına katıldı. Kahire Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikte “Best Delegation” seçilen öğrencimiz, “Hayatımın en güzel deneyimlerinden birini yaşadım. Kahire’de geçirdiğim 8 gün, dünyaya ve Orta Doğu’ya, bu coğrafyada yaşananlara bakış açımı büyük ölçüde değiştirdi. Piramitlerden Nil Nehrine, Mısır’ın sokaklarından müzelerine, camilerinden sinagoglarına, hatta Kızıldeniz’e kadar geniş bir alanı gezip görme şansı bulduğum etkinlikte her günüm dolu dolu geçti. ABD Drake Üniversitesi’nden gelen diğer arkadaşlarımla ve Kahire Amerikan Üniversitesi’ndeki Mısırlı arkadaşlarımla tanışmak, bana aslında farklı kıtalarda doğup büyüsek dahi ne kadar çok şeyi ortak paylaşabileceğimizi gösterdi. Bu kadar kısa sürede samimi ve hayatım boyunca anılarının benimle kalacağı dostluklar edindim. Model Arap Birliği konferansında Umman Sultanlığını temsilen, son zamanlarda disiplin içinde de kendisine önemli yer edinen bir konu olarak Siber Güvenlik ve Medya Güvenliği Konseyi’nde çalıştım. Burada görev almak, oturumlara katılıp gerçek bir ülkeyi ve çıkarlarını tıpkı diplomatik bir temsilci gibi temsil etmek; bir Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi, uluslararası hukuk alanında uzmanlaşıp, uluslararası bir kuruluşta çalışmak isteyen biri olarak, bana başka bir yerde kazanma şansım olmayan bir deneyim kattı. Bu şansı bana tanıdıkları ve tüm katkı ve destekleri için üniversiteme, bölümümüz akademisyenlerine, bölüm başkanımıza, Dekanımıza ve sayın rektörümüze çok teşekkür ederim.” dedi. Biz de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.