HABERİ PAYLAŞIN

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Sayın Aleksey Yerhov, TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen "Diplomasi ve Barış Semineri" kapsamında 24 Ocak 2018 tarihinde “Rus Dış Politikası ve Günümüzde Türk-Rus İlişkileri" konulu bir seminer verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Aleksey Yerhov; Rusya'nın sosyal, tarihi ve kültürel geçmişinden bahsederek başladığı konuşmasında, Suriye'deki mevcut durumu, bölgesel gelişmeleri ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Zeytin Dalı Harekatını yakından takip ettiklerini söyleyen Büyükelçi, Rusya ve Türkiye’nin Suriye konusunda yakın iş birliği içinde olduğunu belirterek, bu konuda şimdiye kadar önemli bir başarı elde edildiğini; Astana sürecinin başlatılarak Astana Konferansı çerçevesinde, Suriye'deki çatışmaların ana noktaları olan dört yerde çatışmasızlık bölgesi kurulmasını sağladıklarını ifade etti. Türkiye ve İran ile birlikte Soçi’de Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için hazırlıklara devam ettiklerini de ekleyen Yerhov, Suriye topraklarında daha fazla barışı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye ve Rusya’nın köklü ilişkilere sahip iki ülke olduğunu kaydeden Büyükelçi, tarihe bakıldığında iki ülke arasında savaşların yanı sıra yakın iş birliğinin de bulunduğunu belirtti. Günümüzde iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni ve farklı bir döneme girildiğine, yeni ortaklık ve işbirliği fırsatlarının bulunduğuna dikkat çeken Yerhov, bunda iki ülkenin liderlerinin büyük payı olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Yerhov ayrıca, iyi seviyelerdeki ikili ticaret hacminin, hedeflenen daha yüksek düzeylere ulaşması için gayret edildiğini belirterek; ticaret ve yatırım konularında yeni fırsatların değerlendirilmesinin öneminin altını çizdi.

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, düzenlediği Diplomasi ve Barış Seminerleri kapsamında ağırladığı isimler ve seçtiği konular ile bölüm öğrencilerinin yanı sıra farklı birçok alandan öğrenci ve katılımcının ilgisini çekmeye, Türk ve dünya politika gündemindeki konulara ışık tutmaya devam ediyor.