2022-2023 Akademik Yılı Yaz Döneminde Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı ‘ULU 527 Contemporary Issues in World Politics’ dersini ERASMUS Blended Intensive Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Derslerin bir kısmı çevrimiçi, diğer kısmı ise 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştirildi. Derslere Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Zai Yaşam Bodrum toplantı salonları ev sahipliği yaptı.

ULU 527 dersi, Humboldt University (Berlin/Almanya) ve Rakovski National Defence College (Sofya/Bulgaristan) ile oluşturulan konsorsiyum ile ortak tasarlanmıştır. Derslere Humboldt, Rakovki ve TOBB ETÜ’den yüksek lisans seviyesinde öğrenciler katılmaktadır.

Üniversitemizin uluslararasılaşması ve öğrencilerin farklı ülkelerden öğrencilerle bir araya gelmesi öğrenim çıktılarının verimini artırmaktadır. Dersin Bodrum’da gerçekleşen kısmında ise öğrencilerimiz diğer öğrencilerle etkileşimde bulunarak kendilerini bekleyen hayatta ihtiyaçları olan etkileşimleri edinme fırsatı bulmuşlardır.

26 öğrencinin katıldığı ULU 527 dersinde çevrimiçi ve yüz yüze ders veren akademisyenler şöyle:

Prof.Dr. Haldun Yalçınkaya, TOBB ETÜ

Prof.Dr.Özlem TÜR, ODTÜ/Humboldt University

Prof.Dr.Sinem Akgül Açıkmeşe, Kadir Has Üniversitesi

Dr.Öğrt.Üyesi Kadir Aydın Gündüz, TOBB ETÜ

Doç.Dr. Petar Marinov, Rakovski National Defence College

Prof.Dr. Mitat Çelikpala, Kadir Has Üniversitesi

Doç.Dr.Gülriz Şen, TOBB ETÜ

Prof.Dr. Deniz Ş. Sert, Özyeğin Üniversitesi

Dr.Öğrt. Üyesi Zoran İvanov, TOBB ETÜ

Doç.Dr.M.Serdar Palabıyık, TOBB ETÜ

Doç.Dr.Bahadır Pehlivantürk, TOBB ETÜ

Prof.Dr.Şaban Kardaş, TOBB ETÜ

Bodrum’da yüz yüze verilen dersleri desteklemek amacıyla Bodrum Deniz Müzesi’nin evsahipliğinde aşağıda detayları verilen iki panel gerçekleştirilmiştir.

Contemporary Issues in the Black Sea Panel

Moderatör

Prof.Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, Kadir Has Üniversitesi

Panelistler