HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerimiz Aybüke Aydın ve Buket Altınçelep Birleşmiş Milletler ’in düzenlediği Global Festival of Action etkinliğine Türkiye’den delege olarak katıldılar.

Almanya'nın Bonn şehrinde 21-23 Mart’ta düzenlenen Global Festival of Action etkinliği, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG)  için harekete geçen küresel topluluğu kutlamak, güçlendirmek ve birleştirmek için düzenlenmektedir. Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Birleşmiş Milletler’in SDG Eylem Kampanyası tarafından düzenlenen Festival'in amacı dünyanın zorlu problemlerine pratik çözümler üreten küresel bir topluluk oluşturmaktır. Bu topluluk iş dünyasının liderleri, aktivistleri, BM temsilcileri, akademisyenler, hükümetler, yenilikçiler, küresel kuruluşlar ve dünyanın dört bir yanından gelen medya temsilcilerinden oluşmaktadır.

 

Festivalde konferansların dışında üç gün boyunca devam eden interaktif oturumlar,  üst düzey paneller ve uygulamalı atölyeler de yer almaktadır. Festival Deneyimleri ise BM Sanal Gerçeklik, İnovasyon Fuarı, film sergisi, Ren nehrinde sosyal etkinlik, demo seansları ile canlı müzik performanslarına ev sahipliği yapmaktadır. Festival bu deneyimler ile katılımcılara değişim, öğrenme ve birlikte çalışma fırsatı yaratmaktadır.

Festival’in gençlik panelinde okulumuzda aktif faaliyet gösteren SDSN-Academy Kulübü’nün çalışmalarına dikkat çekilmiş ve temsilcilerimize teşekkür edilmiştir.

Etkinliğin detaylı bilgisine öğrencimiz Buket Altınçelep’in SDSNYOUTH’da yayınlanan blog yazısından ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.