HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Leyla Karahan, Türk Dil Kurumu tarafından verilen “2022 Türk Diline Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.

İlki 1932 yılında gerçekleşen Türk Dili Kurultayları, aynı zamanda ülkemizde 26 Eylül’ün Dil Bayramı olarak kutlanmasına da vesile olmuştur. Bu yıl hem Türk Dil Kurumunun hem de Dil Bayramının kuruluşunun 90. yılıdır. Bu sebeple 26-27 Eylül tarihlerinde 2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

“Dilde, Fikirde, İşte Birlik Türk Dünyası Edebiyat (Roman) Ödülleri”, “2022 Yılı Türk Diline Hizmet Ödülleri” ve “Türk Dünyası Ortak Alfabe Çalıştayı” bu etkinlikler arasındadır.

Bölüm hocalarımızından Prof. Dr. Leyla Karahan da bu kapsamda düzenlenen etkinlerde ödüle layık görülmüştür. Sayın Karahan, 1992 yılından beri Türk Dil Kurumuna hizmette bulunmuş, “Karşılaştırmalı Türk Lehçeleri Grameri ve Sözlüğü Saha Araştırması” ve “Türkiye Türkçesi ve Tarihî Devirler Yazı Dilleri Gramerleri” projelerinde, proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır. Kendisine bu çalışmaları sebebiyle Türk Dil Kurumu tarafından “2022 Türk Diline Hizmet Ödülü” verilmiştir.

Aynı ödüle Kurumun çeşitli çalışma grupları ile yazı kurullarında yer alan ve özellikle Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu üzerinde çalışan Prof. Dr. Recep Toparlı hoca da layık görülmüştür.

Leyla Karahan hocamıza bilim dünyasına yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkür eder ve kendisini bu kıymetli ödülü kazandığı için tebrik ederiz.