HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen bölüm tanışma toplantısı 23 Eylül 2019 tarihinde yapıldı. Bölümümüzün tam ve yarı zamanlı hocalarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 1. sınıf öncelikli olmak üzere tüm bölüm öğrencileri ve hocalarını bir araya getirmek amaçlandı.

Bölüm başkanımız Tuba İsen Durmuş’un açılış konuşması ile başlayan programda bölümün misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verildiği gibi bölüm hocaları da bölüm ve öğrenciler hakkındaki görüşlerini dile getirerek yeni gelen öğrencilerimize önemli eğitim ve hayat tavsiyeleri veren konuşmalar gerçekleştirdiler.

Toplantıda 2010 yılından bu yana mezun olan bölüm öğrencilerinin şu an neler yaptıkları, hangi meslekleri tercih ettikleri hakkında bir sunum da yapıldı. Buna göre bölüm mezunlarının büyük oranda akademik hayata devam etme eğilimde oldukları görüldüğü gibi, lisans öğrencilerinin de yan dal ve çift ana dal programlarına katılım oranlarında da artış olduğuna dikkat çekildi.

Toplantı her yıl olduğu gibi bu yıl da, her sınıftan not ortalaması en yüksek üç öğrencinin ödüllendirilmesi ile sona erdi.