2016-2017 Öğretim Yılı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanışma Toplantısı

Bölüm hocalarımızın katılımıyla 11 Ekim 2016 tarihinde yeni eğitim öğretim yılı adına tüm bölüm öğrencileri ile birlikte bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen bu toplantılarda her zaman olduğu gibi yeni dönem adına iyi temennilerde bulunuldu. Bölüm hakkında genel değerlendirme yapılması ve bilgi verilmesi ile başlayan toplantıda bölüme katkı sağlayan yarı zamanlı öğretim üyeleri de Bölüm Başkanı tarafından öğrencilere tanıtıldı. Bölüme yeni başlayan öğrencilerle tanışma faslından sonra, mezunların şu an nerelerde oldukları ve hangi meslekleri tercih ettikleri hakkında bilgi verildi. Uzman yardımcılığı, araştırma görevliliği, editörlük gibi mesleklerin yanında mezunların genellikle akademik ortamda çalışmalarına devam ettikleri tespiti sunuldu. Meslek hayatına dair bazı problemlerin ve önerilerin de tartışıldığı toplantı, not ortalamasına göre her sınıfın ilk dört derecesine hediyeler verilmesiyle sona erdi.