HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Dil Kültür Topluluğu tarafından yayımlanmaya başlayan “Oluş” dergisinin tanıtım kokteyli 19 Ocak Perşembe günü okulumuz fuaye alanında gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve farklı bölümlerden hocaların katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik; Rektör, Dekan ve Türk Dili ve Edebiyatı hocalarımızın dergi hakkındaki sohbetleriyle başladı. Daha sonra okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinden Dil Kültür Topluluğu Başkanı ve Oluş Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Betül Kurtvuran’ın katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasıyla devam etti.  Derginin yayımlanması süreciyle ilgili bilgileri katılımcılarla paylaşan Betül Kurtvuran “Oluş” dergisinin yayımlanması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Adem Şahin’in konuşmasıyla kokteyl devam etti. Rektörümüz:

“Arkadaşlarımız TOBB ETÜ renkleriyle çok güzel bir eser çıkarmışlar. Öncelikle bu eseri oluşturan ve jenerikte adı geçen Topluluk Başkanımıza ve diğer arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı ve Üniversite Yönetimi olarak derginin devamlılığı için her türlü desteği vereceklerini ifade etti:

“Bu yayın organının (Oluş) giderek güçlenerek bir marka haline gelmesini ve TOBB ETÜ’de interdisipliner bir anlayışla bütün çalışma alanlarındaki arkadaşlarımızın da katkı sunduğu bir platform olmasını temenni ediyorum.”

Sayın Rektörümüz Oluş Dergisi’nin nitelikli hale gelmesi ve sürdürülebilir olması noktasında hiçbir desteğin esirgenmeyeceğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Sarınay, derginin yayın sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yayın Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Turinay’dan dergi baskıya gitmeden önce bir nüsha alıp okuduğunu kaydeden Prof. Dr. Yusuf Sarınay, derginin devamlılığı hususunda Üniversite Yönetimi olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

“Tek Tek ve Hep Beraber” sloganıyla edebiyat camiasına merhaba diyen “Oluş” dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz.