HABERİ PAYLAŞIN

Hilal Kılıç

Türk Dili ve Edebiyatı, 2015 mezunu
(Hukuk Fakültesi Çift Anadal)
2010 Yılı LYS Türkiye 9.

2010 yılı üniversite sınavında Türkiye derecesi yapmış olmak istediğim üniversiteyi tercih edebilmek noktasında benim için büyük bir fırsattı. Üniversite yıllarımı İstanbul’da geçirmeyi çok isterken, birden bire kendimi TOBB ETÜ’de bulmuş olmam ise benim için bile şaşırtıcıydı. Şüphesiz ki bu tercihimde en büyük etken, tamamı Türkiye derecesi yapmış 10 kişi ile birlikte aynı sınıfta okuyacak olmam ve üniversitenin başarısı idi. Bunun üzerine, TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne ek puanlı Türkiye 1.si, ek puansız Türkiye 9.su olarak yerleştim ve 1 yıl hazırlık eğitimi alarak bölüme geçtim. Her şeyden önce, bölüm hocalarımızın her birimizle ayrı ayrı ilgili ve yönlendirici olmaları, kendimizi daha iyi yetiştirebilmemize çok büyük katkı sağladı. Hocalarımın da destek ve anlayışı ile anadalım ile birlikte Hukuk Fakültesinde çift anadal yaptım ve aynı anda iki bölümden mezun olma ve iki diplomaya sahip olma fırsatını yakaladım.

Üniversitemizin en büyük ve en zor farklılıklarından biri, eğitim yılımızın üç dönemden oluşması, yani 11 ay boyunca ders alıyor olmamız. Her ne kadar bu süreçte yorulmuş olsam da, zamanı verimli kullanmayı öğrendim, sürekli çalışma alışkanlığını bu sayede kazandım ve en önemlisi hiç kopmayacak güçlü dostluk bağları kurdum burada. Sahip olduğumuz en önemli imkanlardan bir diğeri, ortak eğitim sayesinde, henüz mezun olmadan iş tecrübesi kazanmak. İlk ortak eğitimimi, 2014 yılında Almanya’da Johannes Gutenberg Üniversitesi, Türkoloji bölümünde eğitim asistanı olarak tamamladım. Bu sayede, Almanya’daki Türkologların çalışmalarına yardımcı olma ve süreci takip etme şansım oldu. Bunun yanında, hem bursumun devam ediyor olması hem de okulumuzun diğer destekleri sayesinde ekonomik olarak hiçbir sıkıntı yaşamadan, 6 Avrupa ülkesinde birçok farklı şehri görme şansım oldu. İkinci Ortak eğitimimi Verdi Hukuk Bürosu’nda (İstanbul) tamamladım, bu sayede henüz mezun olmadan avukatlık stajı ve mesleği hakkında tecrübeler edindim. Son ortak eğitimimi ise, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu’nda gerçekleştirdim. Ortak eğitimlerim sayesinde, her iki alanımda da, hem özel sektör, hem kamu, hem de akademiye ilişkin tecrübe edinerek, nasıl bir kariyer planı oluşturmam gerektiği noktasında daha bilinçli hareket etmeye başladım.


2015 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Bursu’nu almaya hak kazandım ve ardından, hala devam ettiğim, TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisans yapmaya başladım. Son dersini almakta olduğum Hukuk fakültesinden de 1 ay sonra mezun olarak her iki alanımla da ilgilenmeye devam edeceğim. Bütün bu süreçte, ne desteğini ne de emeğini esirgemeyen; küçük sorunlarımızla dahi bizzat ilgilenmekten geri durmayan hocalarıma teşekkürü borç bilirim.

Buket Nur Kırmızıgül

Türk Dili ve Edebiyatı, 2015 mezunu
2010 yılı LYS Türkiye 78.

Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi eşit ağırlık programından mezunum. 2010 yılı ÖSYS sınavlarında hem sözel hem de eşit ağırlık puan türlerinde derece elde ettim. Sözel puan türünde Türkiye 78.’si oldum, eşit ağırlık puan türünde ise Türkiye’de 405. sıradaydım. Puanlarımdan ötürü seçeneğim çok fazla olduğu için tercih döneminde karar vermek benim için çok zor oldu. En son TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde karar kıldım ve bu bölümde 5 yıl boyunca tam burslu öğrenci olarak eğitim aldım. Başarılı bir eşit ağırlık öğrencisi olmama rağmen sözel bir bölüm tercih etmem çevremde tepkilere sebep oldu. Neden hukuk gibi bir bölüm yazmadığım konusunda sürekli eleştirilere maruz kaldım. Fakat ben bölümümü severek okudum ve hiç pişman olmadım.

TOBB ETÜ’de önce bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi gördüm. Bu dönemde İngilizce konusunda sağlam bir temel almış oldum. 5 yıllık TOBB ETÜ öğrenimim süresince üniversitenin birçok imkânından da yararlanma şansım oldu. Bölümdeki öğrenci sayısı diğer üniversitelere daha az olduğu için aldığımız eğitim oldukça verimli ve hocalarımızla iletişimimiz çok iyiydi. Ortak eğitim dönemlerim de bana çok önemli deneyimler kazandırdı ve yeni çevreler tanımamı sağladı. İlk stajımı İstanbul’da Bilim ve Sanat Vakfı’nda yaptım. Öyle bir kültür ortamı içinde bulunduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum. İkinci stajımı Türk Dil Kurumu’nda, sonuncusunu ise TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yaptım. Her biri bana hâlâ faydasını gördüğüm deneyimler kazandırdı. Ayrıca TOBB ETÜ’de Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Türkolojinin önemli merkezlerinden biri olan Macaristan’da eğitim alma şansım oldu.

2015 yılında bölümümü bitirdim ve aynı sene güzel iş fırsatları yakaladım. Şu an ÖYP ataması ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda yüksek lisans yapmaktayım. TOBB ETÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümünde eğitim gördüğüm için çok şanslıyım, her birimiz üzerinde büyük emekleri olan hocalarımıza da buradan teşekkür etmek isterim.

Fatih Akbay

Türk Dili ve Edebiyatı, 2015 mezunu
2010 Yılı LYS Türkiye 118.

2010 yılı Üniversite sınavından benim için sürpriz denebilecek bir sonuç almış, Türkiye 118.’si olmuştum. Sonucu duyan hemen herkesin şiddetle önereceği bir üniversite, muhakkak diploması alınması gereken bir bölüm vardı. Tercih döneminde karşıma çıkan TOBB ETÜ isminin hayatımın önemli bir bölümünü oluşturacağından ise bihaberdim. Kaderin cilvesi, sağ olsun, beni bir TOBB ETÜ'lü yaptı. Üç dönem eğitimiyle daha ilk günden farklılığını ortaya koyan on bir ayın sultanı üniversitem (Evet, yaz döneminde de okul var. Hayır, yaz okuluna kalmadım, program böyle…) imkânları sıralamaya devam ediyordu. Toplamda 12 ay, alanımızla ilgili önemli yere sahip, üç farklı yerde ortak eğitim yapma imkânı sunuyordu. Bu stajlardan birini alanımızla alakalı en başta gelen devlet kurumlarından olan Türk Dil Kurumu’nda geçirdim. Diğer iki ortak eğitimimi ise İstanbul’daki Timaş Yayınevinde yaptım. Hem devlet hem de özel sektörü tanıma fırsatı bulduğum bu süreç kendimi ve yeteneklerimi tanımamda ve gelecek planlarımı oluşturmamda oldukça etkili oldu. Teorik ve pratik eğitimin aynı anda önemsendiği TOBB ETÜ’nün sunduğu staj olanaklarının yanında beni en çok etkileyen şeylerinden biri de akademik ortamıydı. Kendimi geliştirmek, yeni fikir ve yorumlara açık bir ortamda sorgulayarak öğrenmek eğitimim bağlamında benim için güzel bir şanstı. Akademik anlamda olduğu kadar ilgi ve yeteneklerimi geliştirmem anlamında da üniversitemin açtığı fırsatlar vardı. TOBB ETÜ’nün üniversiteli gençler arasında düzenlediği “Roman Kahramanım Yazı Yarışması”nda iki yıl üst üste dereceye girdim. Tüm bunlarla birlikte Üniversitemi benim için değerli kılan şeylerin en önemlisi ise “aile” olma ruhudur. Bölüm hocalarımızın samimi ve destekleyici tavrı üniversite hayatımı olumlu yönde etkiledi. Ne kadar etkilediği şuradan belli ki bir türlü TOBB ETÜ’yü bırakıp gidemedim. Şu anda TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tam burslu olarak yüksek lisans yapıyorum. Bu yüzden uyarmalıyım belki de TOBB ETÜ memnuniyeti, bağımlılık yapar.

Fatma Çelik

Türk Dili ve Edebiyatı, 2013 mezunu
2008 Yılı ÖSS Türkiye 92.

2008 yılında Türkiye 92.’si olarak bölümümüze yerleştim. İyi ki de yerleşmişim diyorum. Öyle kitapların arasında okuldan eve evden okula hayatım olmadı. Teoride öğrendiğim bilgilerin karşılığını gerçek hayatta da görerek okuduğumun boşa gitmediğini anladım en azından. Nasıl mı? Üniversiteye yerleştiğim ilk yıllarda editör olmayı istiyordum. Ancak 3 ay süren ortak eğitim programımı bir yayınevinde yapınca ayaklarım yere bastı anladım ki editörlük bana göre değil. Lisans hayatım boyunca Timaş Yayınevi’nde, Yunus Emre Kültür Genel Merkezi’nde, Belçika Türk Dernekleri Birliği’nde üçer aylık ortak eğitim programlarına katıldım. Bunların yanı sıra Erasmus eğitim programıyla bir dönem Macaristan’da Pazmany Peter Katolik Üniversitesi’nde bir dönem eğitim alma fırsatını yakaladım. Erasmus staj hareketliliği programıyla da Belçika’ya giderek Flaman Bakanlığı destekli Belçika Türk Dernekleri Birliği’nde (Turkse Unie Van Belgie) 3 ay çalışma fırsatını buldum. Fakülte 2.’si olarak mezun oldum. Mezun olduğum yıl Tubitak Bursiyeri olmaya hak kazandım. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi programında yüksek lisansa başladım. Yüksek lisansım devam ederken TOBB Genel Sekreterlik Birimi’nde Uzman Yardımcısı olarak çalıştım. Şubat 2016’da ÖYP kadrosu ile On dokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Ana bilim dalına yerleştim. Akademik hayatıma Araştırma Görevlisi olarak devam etmekteyim.

Mahmut Mazlum

Türk Dili ve Edebiyatı, 2014 mezunu
(Uluslararası İlişkiler Çift Anadal)
2009 Yılı ÖSS Türkiye 19.

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 2009 yılında, ÖSS Sözel-2 Türkiye 19.’su ve Sözel-2 ek puanında Türkiye 2.’si olarak ilk sıradan yerleştim. Bugün neredeyse yüksek lisans eğitimimi de tamamlamak üzereyken geriye dönüp baktığımda, o tercih döneminde sahip olduğum hayallerin çok çok daha fazlasını tecrübe ettiğimi görüyorum. Bu tecrübelerin ilki belki de öğrencilerinin hepsi ÖSS’de ilk 100’e girmiş 10 kişilik bir sınıfa sahip olmaktı. Her anlamda kendini yetiştirmiş ve vizyon sahibi arkadaşlara sahip olmanın, bu bölümün bana sağladığı en büyük artılardan biri olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra sürekli olarak bizi daha iyi yerlere taşıma arzusunda olan hocalarımız ve onlarla olan ilişkilerimizin hala devam eden samimiyeti de her öğrencinin sahip olmayı hayal edebileceği türdendi. Bu iki durum şüphesiz diğer arkadaşlarım gibi benim de alanımda başarılar elde etmemi neredeyse bir zorunluluk haline getirdi. Öyle ki, TOBB ETÜ’nün ilginç, zor ve bir o kadar da faydalı üç dönem eğitim sistemi sayesinde 2009-2014 arasındaki 5 yıla, 1 yıl hazırlık, 2 diploma, 1’i yurt dışı olmak üzere 3 staj ve bir dönem Erasmus tecrübesi sığdırdım. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz iki diploma sahibi olmaktı. Nitekim bu durum çok geniş bir iş olanağı yelpazesinin yanında akademik anlamda da disiplinler arası ve daha geniş perspektif edinmemi sağladı. Bunun yanında ilk ortak eğitim tecrübemi Makedonya’da Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde tamamladım. İlk iş tecrübem olmasının yanında ilk yurt dışı tecrübem olması hasebiyle de hayatımdaki yeri ayrı olan bu dönemde mükemmel bir iş deneyimi edindim. Bu iş deneyiminin yanı sıra Balkanlardaki birçok ülkeyi gezme ve oralardan arkadaşlar edinme fırsatı yakaladım. Bu dönemin bana sağladığı özgüven ile hemen bir dönem sonrasında Erasmus’a başvurarak Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gittim. Hayatımın en güzel 4 ayı diye niteleyebileceğim bu sürecin sonunda 12 Avrupa ülkesine seyahat edip, birçok yeni insan ve fikirle tanışma imkânı bulmuştum. Yaptığım geziler ve edindiğim deneyimler akademik fikirlerimin şekillenmesinde de etkili oldu. 2014 yılında iki bölümümden de çok iyi ortalamalar ile mezun olarak TUBİTAK BİDEB bursunu almaya hak kazandım. Bu burs ile TOBB ETÜ’de uluslararası ilişkiler yüksek lisans programına kabul edildim. Bu programda neredeyse tamamını en az bir kere ziyaret etmiş olduğum Balkanlar bölgesi üzerine çalışmalar yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı YLSY bursuna başvuru yaptım. Yapılan ön eleme ve mülakat sonuçlarına göre Ülke/Bölge Çalışmaları alanında 1. olarak Ankara Üniversitesi kadrolarına yerleştirildim. Buna göre TOBB ETÜ’deki yüksek lisans eğitimim sonunda Avrupa Birliği alanında doktora yapmak üzere Almanya’ya gönderileceğim. Şu an başvuru aşamasında olduğum doktora eğitimim sonunda ise Ankara Üniversitesinde akademik hayatıma devam edeceğim. Bu uzun süreci kısaca özetlemek gerekirse: TOBB ETÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümü, üniversiteye başladığım döneme kadar ki en büyük başarım olan ÖSS derecesinin, çok daha büyük başarıların ilk adımı olmasını sağladı diyebilirim.

Recep Demir

Türk Dili ve Edebiyatı, 2013 mezunu
2008 Yılı ÖSS Türkiye 42.

2008 yılında Türkiye 42.’si olarak TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleştim. Lisans hayatım boyunca Bilim Sanat Vakfı, Priştine Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre Enstitüsü Genel Merkezi’nde üçer ay süren ortak eğitim programlarına katıldım. 2016 başında ÖYP ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Halk Edebiyatı Anabilim dalına yerleştim. Şu anda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatıma devam etmekteyim.

Saadet Çetin

Türk Dili ve Edebiyatı, 2015 mezunu
(Tarih Çift Anadal)
2010 Yılı LYS Türkiye 16.

Hayatıma ortalama bir Türk genci olarak devam ederken haliyle bir takım sınavlara girme vaktim de gelip çatmıştı. Önce YGS, ardından LYS derken ortaya sonuç belgeme baktığımda üniversite sınavında sözel puan türünde Türkiye 16.’sı olduğumu gördüm. İlk bakışta çok seçeneğim var gibi dursa da aslında kafamı karıştıracak pek fazla yer yoktu. Okumak istediğim tek bölüm Türk Dili ve Edebiyatı olduğu için TOBB ETÜ benim için oldukça cazip bir üniversiteydi. Nitekim doğru karar verdiğimi anlamam çok sürmedi. Çünkü alanına hâkim hocalarımız bize hem eğitim-öğretim hayatımızda, hem de sosyal yaşamımız için ellerinden gelen desteği veriyor, yurt dışı ve yurt içindeki tecrübeleri ile vizyonumuzu genişletiyorlardı. Ayrıca okulumuzun yurt dışı eğitim ve staj imkânları, yurt içindeki birçok özel kuruluş ve kamu kurumları ile yaptığı otak eğitim anlaşmaları mevcuttu. Kısacası istediklerimizi yapmak ve kendimizi geliştirebilmek için istediğimiz her imkâna sahiptik. Bu sayede ben de memleketim olan Manisa’daki özel bir gazetede, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na bağlı Atatürk Araştırma Merkezi’nde ve TOBB ETÜ’de staj yaparak edebiyat ile ilgili farklı alanlarda tecrübe edinmiş oldum. 2010 yılında başladığım TOBB ETÜ’den, çift anadal programı sayesinde hem Türk Dili ve Edebiyatı hem de Tarih bölümünü bitirerek 2015’de mezun oldum. Ancak Ankara’yı ve TOBB ETÜ’yü bırakmak çok kolay değildi. O yüzden TOBB ETÜ’de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisansıma kazandığım üstün başarı bursu ile devam etmekteyim. Bir taraftan yüksek lisansımı sürdürürken diğer yandan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki asistanlık görevimi yapıyor ve tezim için hazırlanıyorum.

Zeynep Şener

Türk Dili ve Edebiyatı, 2012 mezunu

2007 yılında Türkiye 19.su oldum. TOBB ETÜ o zamanlar yeni kurulmuştu ve üniversiteyi tanıtım broşürü vasıtasıyla tanımıştım. Açıkçası Ankara’da okumak aklımda yoktu. Fakat TOBB ETÜ’yü ayrıntılı araştırdım ve bana sunduğu artılar aklımı çelmeyi başardı. Türkiye genelinde ilk yüze girmenin getirdiği maddi ve manevi imkânları düşününce kararımı verdim. TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü seçtim. Bugün hala o kararımın meyvelerini topluyorum. Aldığım eğitimin ve ders aldığım hocalarımın kalitesini diğer üniversitelerde okuyan arkadaşlarımla konuştukça daha da iyi anlıyorum. Hazırlık da dâhil geçirdiğim beş yıl içerisinde birçok alanda yeni deneyimler edindim. Kendi ana dalım olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 2012 yılında, çift ana dal yaptığım Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü ise 2013 yılında bitirdim. Üç dönem eğitimimizin bir parçası olan stajlarımdan ilkini, Mayıs/Haziran/Temmuz 2009: TOBB ETÜ Kütüphanesi’nde, ikinci stajımı Ocak/Şubat/Mart 2010 Yunus Emre Enstitüsü Ankara Şubesi’nde, üçüncü stajımı ise Ekim/Kasım/Aralık 2011: Yunus Emre Enstitüsü - Bosna Şubesi’nde tamamladım. 2013 yılında Gazi Üniversitesi’nde Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmaya başladım. Aldığım yüksek puanlar neticesinde 2013 yılında TÜBİTAK Bursunu kazandım. 2014 yılında ise ÖYP ile Gazi Türk Dili ve Edebiyatı – Yeni Türk Edebiyatı alanında Araştırma Görevlisi oldum. Şu an yüksek lisansımı tamamlayıp doktora eğitimime başlamak üzereyim. Başarı hikâyemde üniversite tercihimin oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Üzerimde emeği olan başta aileme, saygıdeğer hocalarıma ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen eşime teşekkürlerimi sunarım. Umarım benim hikâyem de uçmaya hazırlanan yeni kanatlar için bir yol gösterici olur. Hepinizin istediği hedefe ulaşması dileğiyle…

Zeynep Süngü

Türk Dili ve Edebiyatı, 2014 mezunu

Hayallerimi gerçekleştirmek üzere attığım en önemli adımlardan biri TOBB ETÜ... 2009-ÖSS'de Türkiye 83.sü olarak Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih ettim ve sadece ilk 100'den gelecek 10 kişiye ayrılmış olan tam burslu kontenjanına girme fırsatını yakaladım. Birçokları gibi o dönemde henüz ben de "bir yılda üç dönem eğitim-öğretim" kavramını tam anlayamamış olsam da kazandırdığı mükemmel dost(luk)lardan başlamak üzere o kadar güzel tercübe ve faydalı işler biriktirdim ki burada... Her şeyden önce pek çok lisans öğrencisini cezbeden şeylerden biri aynı anda iki diplomaya sahip olabilmektir. Ben de TOBB ETÜ'nün sunduğu bu güzel imkanı değerlendirerek Türk Dili ve Edebiyatı ile birlikte Tarih bölümünü de bitirdim. Zorunlu ortak eğitim programları kapsamında ilk iş deneyimimi Timaş Yayınevi’nde (İstanbul), ikincisini eğitim asistanı olarak TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde, üçüncüsünü ise Atatürk Yüksek Kurumu’na bağlı Atatürk Araştırma Merkezi’nde (Ankara) gerçekleştirdim. Hem özel sektör, hem devlet hem de akademiyi harmanladığım bu stajlarım sayesinde geleceğe dair nasıl bir kariyer planı yapmam gerektiğini de anlamış oldum. Henüz yeni şeyler öğrenmekteyken üniversitenin sağladığı bir diğer imkan olan Eramus programına başvurarak 2013 yılında Budapeşte’ye gittim. Üniversite, Erasmus Programı kapsamında bizi yurtdışına gönderirken hem bursumuzu devam ettirmiş hem de bunun yanında bize barınma yardımı yaparak ekonomik açıdan koşullarımızı oldukça iyileştirmişti. Diğer taraftan Erasmus Programı'nca verilen hibe de 8 Avrupa ülkesini keşfetme imkânı sunmuştu: Budapeşte ve Macaristan'ın diğer birkaç şehriyle Viyana, Krakow, Prag, Bratislava, Roma, Pisa, Venedik, Floransa, Paris ve Amsterdam rotalarımız arasındaydı. Buralarda edindiğimiz yeni tecrübeler ve arkadaşlar bize daha geniş bir açısı kazandırdı. Bunun yanında TOBB ETÜ’deki hocalarımızın alanlarına hâkimiyeti ve birikimleriyle bize rehberlik etmeleri gerek öğrenim hayatımızda gerekse geleceğe dair düşünce ve ideallerimin daha da şekillenmesinde oldukça destekleyiciydi. Hem akademik hem de sosyal anlamda dahil oluğum bu süreç sayesinde yüksek lisansa başlama kararı aldım ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Bursu’nu kazanarak önce Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisansa başladım. 2016 Öğretim Üyesi Yetiştirme Programıyla da (ÖYP) Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladım ve hala bu görevimi sürdürüyorum. Kısacası, Türkiye 83.sü olarak kazanıp fakülte birincisi olarak mezun olduğum TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümü gerek içeride gerekse dışarıda bana kendimi gerçekleştirebileceğim pek çok imkân sundu.