HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Burçin Çalışkan, Beril İzel Esmer, Oğuzhan Et ve Ümmü Burçin Özkan Ordu Üniversitesinin düzenlediği “II. Genç Türkologlar Çalıştayı”na katıldı.

4-5 Nisan 2019 tarihinde Ordu Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen çalıştayda; Burçin Çalışkan “Türkçe ve Macarcanın İki Yapım Eki Üzerinden Karşılaştırılması”, Beril İzel Esmer “Divan Edebiyatında Eletiri Anlayışına Fahriye Beyitleri Üzerinden Bir Bakış”, Oğuzhan Et “Divan Şiirinde “Rişte-i Can / Can Riştesi” İfadesinin Kullanıldığı Bağlamlar, Benzetmeler ve Bu İfadenin Anlamı Üzerine Tespitler” ve Ümmü Burçin Özkan “Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin A’mâk-ı Hayâl’inde Fantastik Ögeler” isimli bildirilerini sundular.

Karşılaştırmalı Türk dili, klasik ve modern Türk edebiyatı alanlarındaki bildiriler, çalıştaya katılan akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri tarafından ilgi görürken, öğrencilerimizin makaleleri çalıştay bildiri kitabında da tam metin olarak yayımlanacak.

Öğrencilerimizi katılımları dolayısıyla kutluyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.