Türk Dili ve Edebiyatı bölümü yüksek lisans programının Temmuz 2017 itibariyle ilk mezununu vermiş olması dolayısıyla bir kutlama programı gerçekleştirildi.  Rektör yardımcımız ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın katılımı ile gerçekleşen programa bölüm başkanımız Doç. Dr. Tuba İsen Durmuş, bölüm hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Necmettin Turinay, Tarih Bölümü hocalarından Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Özgüldür ve bölüme kayıtlı yüksek lisans ve lisans öğrencileri katıldı. Bölüm başkanımızın konuşması ile başlayan program, Yusuf Sarınay, Necmettin Turinay ve yüksek lisans programından mezun olan arkadaşımız Saadet Çetin’in konuşmaları ile devam etti. Bölüm hakkında iyi dilek temennilerinde bulunulmasının ardından program ikramlarla ve fotoğraf çekimi ile son buldu.