DUYURUYU PAYLAŞIN

Değerli Öğrencilerimiz,

İNG kodlu dersler hakkındaki sorularınız için ntoz@etu.edu.tr adresinden Lisans İngilizce Dersleri Program Birim Görevlisi NeslihanTuğba ÖZ’e e-posta ile ulaşabilirsiniz. E-postalarınızda lütfen ad-soyad- öğrenci numarası ve sınıf bilginizi eklediğinizden ve sorunuzu net bir şekilde açıkladığınızdan emin olunuz.

Ders kayıt sürecinde U kodlu İNG dersleri ile ilgili aşağıdaki hatırlatmaları inceleyebilirsiniz.

Öğretim Dili Tamamen Türkçe Olan Programlara Kayıtlı Öğrenciler için

Çevrimiçi İngilizce Programı (ÇİP)

1. ÇİP derslerine nasıl kayıt olabilirim?
  2. maddede belirtilmiş kayıt yıllarına göre alınması gereken ÇİP derslerinin ders kayıt döneminde (21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında) seçilmesi gerekmektedir. Öncelikle İNG 001U ve İNG 002U birlikte alınmalıdır. Bu iki dersten başarılı olanlar ise İNG 003U ve İNG0 004U derslerini birlikte alacaktır.

1. ÇİP derslerine muafiyet verebilir miyim?

Öğrenciler Seviye Tespit Belirleme (Preliminary) Sınavı ile İNG 001U ve İNG 002U derslerinin her ikisinden birlikte muafiyet verebilir. Örneğin notu 60 olan bir öğrenci, muafiyet verdiğinde her iki dersten de (İNG001U ve İNG002U) DD notu alır. İNG003U-İNG004U dersleri için muafiyet verilemez. Bu dönem muafiyet vermek isteyen öğrencilerin 23 Eylül 2020 tarihine kadar dilekçelerini Neslihan Tuğba Öz’e eposta atmaları gerekmektedir. (Detaylı bilgi için Muafiyet Duyurusuna bakınız.)

1. ÇİP derslerinin her biri kaç kredidir?

ÇİP kapsamındaki İNG U kodlu derslerin her biri 2 kredidir. Bu dersler öğrencinin ilgili dönemdeki azami kredi yükü hesabına dâhil edilmez; sınamalı ve başarısız öğrenci statüsünün belirlenmesinde dikkate alınmaz. Ayrıca, ÇİP hariç tutularak belirlenen bu statülerdeki öğrencilerin alabilecekleri dersler sınırına ÇİP dersleri tabi olmaz.

1. ÇİP derslerine ekle-sil’de kayıt yaptırabilir miyim?

HAYIR. ÇİP bağımsız bir program olduğundan ekle-sil dönemine dahil değildir.

1. ÇİP derslerinden dersten vazgeçme haftasında vazgeçebilir miyim?

HAYIR. ÇİP bağımsız bir program olduğundan dersten vazgeçme haftasında ÇİP derslerinden vazgeçilemez.

1. Ortak eğitim uygulaması sırasında ÇİP derslerini alabilir miyim?

HAYIR. Ortak eğitim uygulaması sırasında ÇİP derslerine kayıt yaptırılamaz.

1. ÇİP dersleri kaç ders olarak sayılıyor?

ÇİP dersleri, iki ve daha az derse kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli olan ders başına ücret hesaplamasında her dönemde tek ders olarak kabul edilir.

1. ÇİP programının değerlendirmesi nasıl yapılıyor?

Bir dönemlik ÇİP sonunda iki ya da dört ders için birden elde edilecek başarı notu dönem içinde yapılan ödevlerin (%20), ara sınavın (%30) ve final sınavının (%50) birlikte değerlendirilmesi sonucunda belirlenir. Ara sınav ve final sınavları Yabancı Diller Bölüm Başkanlığınca Üniversitede yapılır. Sınavlar üniversite sınav takviminden bağımsızdır.

1. ÇİP derslerinin başarı notları nedir?

Elde edilen başarı notu ders programına kayıtlı ÇİP dönemi derslerinin her biri için aynı olacak şekilde aşağıdaki tabloya göre verilir.

Notlar

AA

BA

BB

CB

CC

DC

DD

FF

Katsayı

3,5

2,5

1,5

Sayısal Karşılık

1. ÇİP programının %20 sini oluşturan ödevleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Öğrencilere haftalık verilen bölümleri tamamlamaları için belirli süre verilecektir. Bu nedenle, öğrencilerin ileriye ya da geriye dönük bölümleri yapmaları mümkün değildir. ÇİP ödevleri için verilen süreler programın içinde belirtilmiştir.

1. ÇİP kapsamında verilen ödevleri daha yüksek not alana kadar tekrar edebilir miyim?

Evet. Öğrenciler düşük puan aldıkları bölümleri verilen süre içinde istenilen sayıda tekrarlayabilirler. Başarı notuna etki edecek nihai puan için en yüksek puan dikkate alınacaktır.

1. ÇİP sınavları ne zaman yapılacak?

ÇİP sınav tarihleri daha sonra mail yoluyla bildirilecektir. ÇİP dersleri üniversite sınav takvimine dahil değildir. Sınav tarihlerinde herhangi bir durumda değişiklik yapılabilir. Değişiklik yapılması durumunda en az 1 hafta önce öğrencilere bilgi verilecektir.

1. ÇİP ara sınavının mazeret (telafi) sınavı var mı?

Hayır. ÇİP ara sınavına mazeret sınavı yapılmaz.

1. ÇİP final sınavının mazeret (telafi/ bütünleme) sınavı var mı?

Hayır. ÇİP final sınavına mazeret sınavı yapılmaz.

1. ÇİP programı için ücret ödeyecek miyim?

ÇİP programı eğitim ücretinin dışında ücretli bir programdır. Tekrar ve not yükseltme sebebiyle yeniden kayıt olunan ÇİP program ücretini öğrenci kendisi karşılamakla yükümlüdür.

ÇİP ile ilgili sorularınızı ntoz@etu.edu.tr adresine e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

Ayrıca iki gün Zoom aracılığıyla sorularınız cevaplanacaktır.

21.09.2020 saat 11:00-11:40

23.09.2020 saat 14:00-14:40

25.09.2020 saat 11:00-11:40’da

Zoom uygulaması üzerinden Zoom ID: 779 592 7127 ile sorularınızı Neslihan Tuğba ÖZ’e iletebilirsiniz.

Ayrıca, İNG dersleri için Bölüm İngilizcesi Koordinatörü Eda Ata Hoca’ya (eata@etu.edu.tr) ulaşabilirsiniz.

Başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı