FLE Joint Conference (Yabancı Dil Eğitimcileri Ortak Konferansı) “Farklılıkların Birliği” temasıyla 21-22 Haziran 2019 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TOBB ETÜ Yabancı Diller Bölümü, Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ortaklaşa organize edilen konferansa; Avrupa’nın İngilizce öğretimi alanındaki en büyük derneği olan IATEFL ile bu alanda Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli derneklerden birisi olan TESOL Turkey de katkı sundu.

Yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 450 kişinin katıldığı konferans kapsamında 128 sunucu 96 oturumda bildiriler sundu. Konferans boyunca yapılan bildiri sunumları, poster sunumları, çalıştaylar ve paneller aracılığı ile katılımcıların yeni fikirler edinmesi, alanındaki yeni gelişmelerden haberdar olması, yeni bağlantıların kurulması ve böylelikle kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunulması hedeflendi.