Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Atahan-Evrenk ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. F. Betül Atalay tarafından yürütülen disiplinlerarası çalışma, Amerikan Kimya Derneği’nin saygın dergisi The Journal of Physical Chemistry A’nın 12 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan 123. cildinin 35. sayısına kapak oldu. Organik yarı iletkenler, güneş panellerinden suni sinir hücrelerine kadar çok farklı alanlarda uygulama potansiyeline sahip karbon-bazlı yarı iletkenlerdir.

Bu çalışma organik yarı iletkenlerin yük iletim kapasitelerini değerlendirmek için gerekli parametrelerden birisi olan reorganizasyon enerjisinin, uzun süren kuantum kimyasal hesaplara gerek duyulmadan, sadece moleküler yapıların tanımlayıcı olarak kullanıldığı derin öğrenme metotlarıyla tahmin edilebileceğini gösterdi. Ayrıca, bu çalışma için oluşturulan ve yaklaşık 5600 molekül içeren molekül seti de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Çalışmanın detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.