DUYURUYU PAYLAŞIN

Değerli Adaylar,

2019-2020 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi yatay geçiş başvuru değerlendirmeleri sonuçlanmıştır.

Öğrencilerin kayıtlı oldukları kurumdan aldıkları dersler değerlendirilerek hangi sınıfa intibak ettirilecekleri ilgili Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenecektir.

Kayıt yaptıran öğrencilerin özlük dosyaları yükseköğretim kurumundan yazılı olarak talep edilecektir.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 25-26 Aralık 2019 tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Müdürlüğü ofisinde yapılacaktır.

Kayıt İçin Gereken Belgeler

• Nüfus cüzdanının iki yüzünün fotokopisi,
  • 6 adet vesikalık fotoğraf (4,5 cm X 6 cm boyutunda ve son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır),
  • Öğrenci bilgi formu (Kayıt sırasında doldurulacaktır)
  • ‘‘Yatay Geçişine Engel bir durum bulunmamaktadır’’ ibaresi yer alan Öğrenci Belgesi veya Not Döküm belgesi.
  • Eğitim ücretinin ilk taksitinin öğrenci adı soyadı belirtilerek Üniversite hesabına yatırıldığını gösterir banka dekontunun aslı.

2019-2020 BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

OLGUN

% 50 BURSLU

* ŞARTLI KABUL alan öğrenciler için;

Hazırlık sınıfında başarısız olan (azami süre olan iki yıllık süresi dolan) öğrencilerin öğretim dili yabancı dil olan programlara başvurmaları halinde tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacakları, ancak başvurulan üniversitenin istediği yabancı dil yeterlilik belgesini sunmaları veya yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmaları halinde kayıtlarının yapılması mümkün olacaktır.

Yabancı dil hazırlık sınıfında iki yıllık azami süreyi doldurmamış olan öğrenciler kalan süreleri boyunca hazırlık sınıfı eğitim alabilecekler. Ancak hazırlık sınıfı azami süresi olan iki yılın sonunda başarısız oldukları takdirde Türkçe eğitim veren programlara geçiş yapabileceklerdir.